Noul an academic va începe la Universitatea de Ştinţele Vieţii luni, 20 septembrie

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) va marca deschiderea noului an universitar 2021/2022 printr-o ceremonie specială care va avea loc luni, 20 septembrie, de la ora 11.00, în Aula Magna „Haralamb Vasiliu”.

Pentru a respecta toate condițiile de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, la festivitate va participa un număr restrâns de cadre didactice și studenți, ceremonia din aulă fiind transmisă live pe canalele de comunicare ale instituției.

La ceremonia vor fi preztenţi, alături de conducerea universităţii, reprezentanţi ai  autorităţilor locale şi centrale.

Pentru a respecta numărul maxim de participanți admiși la o adunare, printre studenții invitați  în Aula Magna vor fi și tinerii cu merite profesionale la sfârșitul anului universitar trecut deoarece aceștia vor primi premii de excelență pentru rezultate deosebite.

“Conform deciziilor luate de către conducerea USV Iași, la toate facultățile, studenții de la ciclul de licență, masterat și doctorat, învățământ cu frecvență, vor participa față în față la cursuri, seminarii și laboratoare. Cazarea în căminele USV Iași are loc până pe 19 septembrie, regula de anul acesta a fost ca toți studenții care nu sunt vaccinați anti-COVID-19 sau nu au trecut prin boală să se testeze rapid în punctele special amenajate în campus”, precizează într-un comunicat reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior.

În total, la USV Iași studiază aproximativ 4.500 de studenți (dine care circa 700 sunt boboci), la cele trei cicluri universitare, sesiunea de admitere atât din vară cât și din toamnă fiind una bună, locurile bugetate fiind ocupate în totalitate.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;