Amenzi în valoare de aproape 100.000 de lei, aplicate într-o singură săptămână de poliţiştii locali

În ultima săptămână, poliţiştii locali ieşeni au legitimat 955 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 420 procese-verbale, aplicând sancţiuni în valaore totală de 99.735 de lei. La stabilirea sancțiunii, polițiștii au avut în vedere aplicarea acestora în mod gradual, în funcție de gravitatea faptei săvârșite.

De remarcat că, pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 107 sancțiuni (Legea nr. 61/1991).

Totodată, prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 164 solicitări venite din partea cetățenilor municipiului, care au reclamat o serie de încălcări ale legii, printre care se numără tulburarea ordinii și liniștii publice, blocarea locurilor de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri, ș.a. sau împiedicarea unor servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare).

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au sancționat, conform Legii nr. 61/1991,  cu avertisment și confiscarea banilor proveniți din cerșetorie, o persoană care a fost depistată cerșind în fața Bisericii Sf. Nicolae.

O altă situație sancționatorie a fost depistată pe str. Stejar, unde o persoană de gen masculin amenința cu acte de violență și profera injurii la adresa trecătorilor. În acest context polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 Ordine Publică au aplicat o sancțiune în valoare de 1.000 lei.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 Ordine Publică au sancționat un număr de cinci persoane, conform Legii nr. 61/1991, întrucât au fost depistate în Piața Voievozilor în timp ce tulburau ordinea și liniștea locuitorilor din zonă. Cuantumul amenzii – 1.000 lei/persoană”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Locale Iaşi.

Un alt aspect important aflat săptămâna trecută în atenţia poliţiştilor locali l-a reprezentat traficul rutier și pietonal din municipiu, în acest sens, lucrătorii din cadrul Serviciului Siguranța Circulației asigurând fluidizarea traficului rutier în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.

În cursul dimineții de 18 septembrie, echipaje mixte – polițiști locali și lucrători din cadrul Serviciilor Publice Iași – au procedat la ridicarea autovehiculelor care staționau neregulamentar sau erau abandonate pe carosabilul străzii Bucium, pentru a facilita circulația pe ambele sensuri.

„Având în vedere numeroasele sesizări pe linie rutieră, dar și a constatărilor directe ale polițiștilor locali, au fost întocmite 181 procese-verbale de constatare a contravenției la O.U.G. nr. 195/2002 și 2 procese-verbale la Legea nr. 448/2006”, se mai precizează în comunicat.

Un alt punct important pe agenda de lucru al polițiștilor locali este staționarea/oprirea neregulamentară a autovehiculelor în preajma trecerilor destinate pietonilor.

În acest context,  polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sanționat o persoană, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât aceasta a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe str. Palat, la mai puțin de 25 metri de trecerea pentru pietoni.Cuantumul amenzii: 725 lei și 3 puncte penalizare.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 115 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

Și siguranța bunurilor cetățenilor reprezintă o importanță deosebită pentru polițiștii locali care patrulează permanent în zonele care prezintă interes operativ.  Astfel, în data de 14 septembrie, polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au identificat în spatele Centrului de Cartier Nicolina, un autovehicul cu geamurile deschise și mai multe bunuri în interior. Polițiștii locali au asigurat locul până la sosirea conducătorului autovehiculului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;