5:14 pm - Thursday April 29, 0528

Situaţie alarmantă la Iaşi: un singur pat liber la Terapie Intensivă, joi, la prânz

Joi, la prânz, la Iaşi mai exista un singur pat liber la Terapie Intensivă destinat pacienţilor cu forme severe de coronavirus, respectiv la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „Sfântul Spiridon”, informează Direcţia de Sănătate Publică, toate celelalte 65 de locuri din secţiile de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) din cadrul spitalelor COVID fiind în prezent ocupate, după cum urmează: 17 la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, 6 la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, 7 la Spitalul Municipal Paşcani, 18 la Spitalul de Neurochirurgie, 4 la Spitalul Clinic CF Iași, 5 la Spitalul “Sf. Spiridon”, 5 la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sfânta Maria” și 3 la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

În saloane, joi erau ocupate 437 de paturi destinate pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 cu forme uşoare sau medii, precizează sursa citată.

Pentru persoanele depistate pozitiv cu noul coronavirus, în momentul de față, în unitățile sanitare sunt puse la dispoziție 450 de paturi: CF Paşcani – 35 paturi, CF Iaşi – 70 paturi, Spitalul de Pneumoftiziologie – 50 paturi, Spitalul de Boli Infecţioase – 186 de paturi, 4 paturi la Spitalul Municipal Paşcani, 14 paturi la Spitalul “Sf. Spiridon” şi 12 paturi la Spitalul Orășenesc Hîrlău.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;