Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 27 septembrie – 3 octombrie

Săptămâna de filme 27 septembrie – 3 octombrie 2021 aduce la Cinema Ateneu premiera de gală a unui film mult așteptat pe marile ecrane. Otto Barbarul, o poveste despre viața adolescenților și perioadele dificile prin care trec aceștia, va rula în prezența regizoarei Ruxandra Ghițescu.

Tot în această săptămână vor putea fi vizionate, la pachet, două noi titluri ale regizorilor consacrați Gaspar Noé și Pedro Almodóvar: Lux Æterna, un mediu-metraj produs de celebra casă de modă Yves Saint Laurent, cu Béatrice Dalle și Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, și scurtmetrajul Vocea umană / The Human Voice, care o are pe Tilda Swinton ca protagonistă, purtând haine semnate de Balenciaga.

Casa cu Păpuși este o incursiune într-un univers special: vacanța anuală a unor femei de 70 de ani. Departe de bărbați și de lumea dezlănțuită, Cica, Nana și prietenele lor se izolează voluntar într-o vilă de pe Valea Oltului. Împreună, împletesc pofta de viață cu amintirile, melancolia cu veselia, bârfele cu bancurile. Totul pentru a întreține iluzia că pentru ele timpul nu a trecut și că sunt aceleași fete tinere, frumoase și îndrăgostite din urmă cu 50 de ani.

Filmul Malmkrog, drama de epocă regizată de Cristi Puiu, va avea premiera pe 1 octombrie 2021, la Cinema Ateneu. Producția a fost apreciată de critica din întreaga lume: „o capodoperă plină de intensitate” (Die Presse), „o experiență cinematografică” (Variety), „o punere în scenă rafinată” (Variety), „o dramă cerebrală care rămâne să îți trăiască în gânduri” (Variety), „un film în care camera observă totul cu o privire discretă și senzuală” (New York Times), „Malmkrog oferă unul dintre cele mai extraordinare cazuri de adaptare din istoria cinematografiei” (Sight&Sound). Filmul a fost distins la Berlinale cu Premiul pentru cel mai bun Regizor și a fost prezentat în cadrul Selecției Oficiale la New York Film Festival, Moscova IFF sau la Sarajevo, dar și în cele mai importante festivaluri din țară, precum TIFF, Les Films de Cannes à Bucarest, Anonimul IFF sau Serile Filmului Românesc.

Animația Luca ne teleportează în însorita Italie, mai precis, în orașul Portorosso, un mic port ficțional, ce are ca inspirație orașele din Cinque Terre, binecunoscuta și fermecătoarea coastă italiană. Filmul ne poartă într-un carusel de emoții, de la teamă, la surpriză, de la tristețe la bucurie, de la eșec la succes, unde îl vom vedea pe Luca, un puști ca oricare altul, cu excepția faptului că este un monstru marin.

Noua misiune a cățelușilor o vom vedea în Patrula cățelușilor: Filmul. Când cel mai mare rival al lor, Humndinger, devine primar în orășelul vecin, Orașul Aventurii, și începe să semene haos în calea lui împreună cu o bandă de pisici neobrăzate, Ryder își adună echipa de cățeluși pentru a înfrunta cea mai mare provocare din cariera lor.

Biletele pot fi achiziționate de pe www.cinemaiasi.ro sau de la casieria Ateneului Național din Iași. Sala mare a Ateneului este deschisă la o capacitate de 70%, cu respectarea măsurilor și regulilor impuse de autorități.

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

27 septembrie

18.00 – Lux Æterna – (regia Gaspar Noé) și Vocea umană – The Human Voice – (regia Pedro Almodóvar)  – AP 12

20.00 – Otto Barbarul – (regia Ruxandra Ghițescu) – PREMIERĂ – IM18 – Interzis minorilor sub 18 ani – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI

1 octombrie

18.00 – Casa cu păpuși – (regia Tudor Platon) – PREMIERĂ – AG

20.00 – Malmkrog – (regia Cristi Puiu) – PREMIERĂ – AG

2 octombrie

14.00 – Luca – Luca – (regia Enrico Casarosa) – 3D/DUBLAT – AG

3 octombrie

14.00 – Patrula cățelușilor: Filmul – Paw Patrol: The Movie – (regia Cal Brunker) – 2D – Dublat – AG

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet proiecție de gală: 15 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;