Artă urbană la ArtHouse Central

ArtHouse Central, cel mai nou concept de cultură alternativă din România, deschis în acest weekend la Iaşi, oferă ieşenilor: cinema european, cafenea pentru concerte, teatru, stand-up comedy şi galerie de artă, toate acestea cu intrare liberă.

Spaţiu de socializare, cafeneaua este dedicată concertelor şi teatrului neconvenţional. Aici, arta şi divertismentul se unesc în evenimente precum stand-up comedy, concursuri de darts şi competiţii, lansări de carte şi ateliere de creaţie.

Cinematograful din cadrul ArtHouse Central va găzdui festivaluri de film, proiecţii de film de artă şi cinematecă, premiere de filme româneşti şi europene. Dimineţile de weekend vor fi dedicate celor mici, pentru care se organizează matinee de filme.

„ArtHouse Central reprezintă o combinaţie unică de artă urbană, este spaţiul unde divertismentul întâlneşte cultura neconvenţională. Am ales Iaşiul pentru că noi considerăm că acesta poate deveni un centru cultural alternativ important în România” a declarat Dan Ionescu, Managing Partner ArtHouse Central Iaşi.

Galeria de artă va susţine studenţii şi tinerii artişti în cadrul unor proiecte relevante. Parteneriatele cu universităţile şi liceele reprezintă un punct cheie în cadrul implicării ArtHouse Central în zona de cultură alternativă a Iaşului. Prin intermediul galeriei de artă se va crea o platformă accesibilă care va favoriza interacţiunea dintre artiştii contemporani şi public. Galeria se adresează artiştilor români şi iubitorilor de artă din Iaşi şi oferă un spaţiu unic de prezentare a creaţiilor artistice, cu o privelişte minunată şi cu expoziţii inedite.

 Pentru mai multe detalii puteţi accesa site-ul – http://arthousecentral.ro/

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;