Focare de coronavirus la DGASPC şi Institutul de Psihiatrie „Socola”

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a anunţat luni, 27 septembrie, apriţia a două noi focare de COVID-19 , la o instituţie socială şi respectiv la o unitate medicală din municipiul Iaşi.

Este vorba despre Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, unde în urma examenului epidemiologic efectuat de medici în această dimineaţă, nouă persoane (şapte copii şi doi angajaţi) au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi, respectiv, de Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi – Secția III Pacienții, unde au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus trei pacienţi.

Potrivit reprezentanţilor DSP, în primul caz, cel de la DGASPC, copiii depistaţi pozitiv au fost izolați în centru, fiind în acest moment monitorizați de personalul medical, în timp ce angajații pozitivi sunt izolați la domiciliu și monitorizați de medicii de familie.

În ceea ce priveşte focarul de la Institutul de Psihiatrie „Socola”, cei trei pacienţi au fost izolați în spital și monitorizați.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;