Cursuri suspendate la mai multe licee din Iaşi, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19

Având în vedere prevederile ordinului privind asigurarea asistenței medicale a preșcolarilor, elevilor din unitățile de învățământ preuniversitar și studenților din instituțiile de învățământ superior, pentru menținerea stării de sănătate a colectivităților și pentru promovarea unui stil de viață sănătos, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi a dat publicităţii miercuri situaţia actualizată a cazurilor de COVID-19 confirmate în unitățile de învățământ de pe raza județului Iași.

Astfel, miercuri, 29 septembrie, la nivelul judeţului Iaşi erau înregistrate 15 cazuri de antepreșcolari/preșcolari confirmați COVID-19, din care trei cazuri de antepreşcolari şi 12 cazuri de preşcolari.

În ceea ce priveşte numărul elevilor confirmați cu COVID-19, situaţia era următoarea: 72 de  elevi din clasele I-IV, 254 de de elevi din clasele V-XII, trei cazuri la şcoala post-liceală sanitară şi un caz la şcoala profesională, în total 330 de cazuri.

La aceste cifre se adaugă 65 de cadre didactice confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 şi 24 de persoane din cadrul personalului didactic auxiliar/personal nedidactic.

În judeţul Iaşi există, la această oră, 57  de grupe de învățământ preșcolar şi primar care au cursurile “faţă în faţă” suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 222 de clase de învățământ gimnazial, liceal, profesional sau postliceal care au cursurile suspendate. Printre acestea, Liceul Teoretic “Dimitrie Cantermir” (14 clase), Colegiul Economic “Virgil Madgearu”  (12 clase), Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza” (10 clase), Liceul Teoretic de Informatică “Grigore Moisil” şi Colegiul Naţional “Costache Negruzzi”. La acestea se adaugă Grădinița cu Program Prelungit (GPP) “Cuvioasa Parascheva” din Iaşi şi Grădiniţa cu Program Normal (GPN) Hârlău, la care, de asemenea, cursurile “faţă în faţă” au fost suspendate din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu coronavirus.

După cum afirmă reprezentanţii DSP, în unităţile şcolare menţionate au fost luat următoarele măsuri de prevenire şi combatere a răspândirii virusului: izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete), reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;