Înfiinţarea Parcului industrial “Tehnopolis”, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare a CL

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare din 4 octombrie a Consiliului Local (CL) Iaşi se află, printre altele, şi un proiect de hotărâre privind înființarea unui parc științific, tehnologic și industrial pe un teren care a aparţinut fostului Combinat de Utilaj Greu (FORTUS). Potrivit documentului, parcul ar urma să fie administrat de SC Tehnopolis SRL, societate aflată în subordinea Consiliului Local.

“Am făcut demersurile necesare pentru ca SC Tehnopolis SRL să fie administratorul acestui parc industrial. Noi am luat decizia ca proprietatea pe care am absorbit-o prin dare în plată de la fostul CUG să constituie terenul pe care urmează să fie construită această investiţie . Acea proprietate, în suprafaţă totală de 24 de hectare, a fost obţinută de municipiul Iaşi în mandatul trecut, în urma unui proces care s-a derulat pe parcursul mai multor ani, finalizat cu succes pentru noi. Intenţia noastră este să dezvoltăm un parc industrial adaptat pentru industriile urbane, este vorba, în primul rând, de industriile nepoluante, dar şi în ceea ce priveşte industriile automotive sau IT”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Pentru început, municipalitatea va pune la dispoziţie o suprafaţă de cinci hectare pentru înfiinţarea parcului industrial “Tehnopolis”, urmând ca ulterior aceasta să fie extinsă.

Potrivit proiectului de hotărâre, parcul industrial “Tehnopolis” va desfăşura activităţi economice, de cercetare ştiinţifică, de producţie industrială şi servicii.

“Parcurile industriale sunt cele mai comune infrastructuri de afaceri și reprezintă o zonă delimitată pîn care se desfășoară activități economice, de cercetare științifică, de producție industrială și servicii, de valorificare a cercetării științifice și de dezvoltare tehnologică, într-un regim de facilități specifice, în vederea valorificării potențialului uman și material al zonei”, se mai precizează în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;