Proiect transfrontalier implementat de Universitatea Tehnică a Moldovei şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi

Universitatea Tehnică a Moldovei în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași implementează proiectul transfrontalier IntelWastes, finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2020 –  martie 2022, numărul EMS ENI al proiectului este 2SOFT / 1.2 / 83. În proiect sunt implicate companiile din sectorul agroalimentar.

Cu această ocazie, în perioada 7-8 octombrie va fi organizată Conferința Internațională „Intelligent Valorisation of Agro-industrial Wastes”, link: https://intelwastes.utm.md/int-conf-intelwastes, eveniment organizat de Universitatea Tehnică a Moldovei în parteneriat cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași.

Panelele principale ale conferinței sunt:

  1. Prelucrarea deșeurilor agroindustriale – element cheie al conceptului de bioeconomie circulară.
  2. Valorificarea componentelor bioactive din deșeurile agroindustriale din industria alimentară, farmaceutică, cosmetică și protecția mediului.
  3. Biotehnologii bazate pe utilizarea deșeurilor agroindustriale.

La conferință sunt invitați cercetători și specialiști din domeniu, studenți, masteranzi, doctoranzi și factorii de decizie. Informația suplimentară cu privire la desfășurarea Conferinței Internaționale poate fi găsită pe următorul link: https://intelwastes.utm.md/.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;