Zilnic, peste 600 de ieşeni solicită testarea la domiciliu împotriva COVID-19

Ca urmare a răspândirii fără precedent a infecției cu noul coronavirus, numărul de persoane simptomatice care solicită testări la domiciliu a depășit, în judeţul Iaşi, o medie de 600 de cazuri pe zi.

Dată fiind situația extrem de gravă cu care se confruntă județul Iași, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Iași a suplimentat numărul de echipe care se deplasează în teritoriu, de la 10 la 17, cu sprijinul altor instituții, care au pus la dispoziție mașini.

“Cu toate acestea, solicitările foarte multe din ultima perioadă îngreunează acoperirea în timpul cel mai scurt a întregii arii de activitate. În consecință, dorim să asigurăm cetățenii județului Iași de faptul că facem toate eforturile pentru a ajunge în timpul cel mai scurt la toți cei care solicită testarea la domiciliu prin medicul de familie. De asemenea, rugăm pe cei care prezintă simptome tipice acestei boli să anunțe medicul de familie, să se izoleze la domiciliu și să aștepte sosirea echipelor Direcției de Sănătate Publică sau ale Serviciului Județean de Ambulanță, pentru prelevarea probelor necesare testării”, precizează reprezentanţii DSP Iaşi într-un comunicat.

Potrivit documentului, în ciuda eforturilor depuse de reprezentanţii instituţiei, pot exista și situații în care timpii de răspuns pentru testare pot crește, în funcție de numărul de solicitări existente în fiecare zi.

În final, reprezentanţii DSP mulţumesc ieşenilor pentru înțelegerea de care dau dovadă, asigurându-i că fac tot posibilul pentru a putea răspunde în cel mai scurt timp solicitărilor venite din partea acestora.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;