Municipiul Iaşi ar putea beneficia de fondurile puse la dispoziţie de Guvernul Elveţiei privind eficienţa energetică

Guvernul Confederației Elvețiene a aprobat o nouă tranșă de fonduri în cadrul Programului de Cooperare Elvețiano – Român, încurajând municipalitatea ieșeană să pregătească proiecte pentru această linie de finanțare.

În acest context, un avantaj important ar putea fi Certificatul de „Comunitate Sustenabilă” în domeniul eficienței energetice, pe care Municipiul Iași l-a primit de la  Ambasada Confederației Elvețiene în România în aprilie 2019, devenind astfel primul oraș din România certificat în conformitate cu sistemul European Energy Award, lansat prima dată în Elveția sub numele de Energiestadt.

Anunţul a fost făcut în cadrul întâlnirii pe care primarul Mihai Chirica a avut-o joi, 7 octombrie, la Palatul Roznovanu, cu Excelenţa Sa Arthur Mattli, ambasadorul Confederației Elvețiene în România.

“Oficialii au trecut în revistă și proiectele de succes inițiate în parteneriat cu Guvernul Confederației Elvețiene (precum cele de modernizare a transportului public, a sistemului de termoficare și a serviciilor medicale) și care au fost continuate cu fonduri locale și europene, devenind unele din cele mai moderne din țară, toate acestea fiind premise pentru continuarea și extinderea relațiilor de colaborare”, se arată într-un comunicat semnat de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

După întâlnirea de la sediul Primăriei Municipiului Iași, primarul MIhai Chirica și Excelența Sa Arthur Mattli au participat, la Teatrul „Luceafărul”, la deschiderea Centenarului Dürrenmatt, marcată prin vernisajul expoziţiei de grafică Dürrenmatt, spectacolul-lectură „În pană” şi lansarea a două volume de carte, „Romulus cel Mare” şi „Conversaţie nocturnă cu un om demn de dispreţ”.

La 5 ianuarie 2021 s-au împlinit 100 de ani de la nașterea marelui dramaturg, prozator, grafician şi pictor elvețian Friedrich Dürrenmatt (1921-1990). Pentru a marca Centenarul Dürrenmatt în România, Ambasada Elveției a inițiat o serie de proiecte care au loc la Iași, în perioada 7-9 octombrie, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Evenimentele sunt organizate cu sprijinul Teatrului „Luceafărul”, Catedrei de Germanistică din cadrul Facultăţii de Litere Iaşi, Muzeului Naţional al Literaturii Iaşi, Centrului Dürrenmatt Neuchâtel (Elveția) şi Fundaţiei Charlotte Kerr Dürrenmatt (Elveția).

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;