A fost redeschisă secţia ATI de la Spitalul modular de la Leţcani. Primii pacienţi, şase persoane cu forme severe ale bolii

Odată finalizare lucrările de montare a stocătorului de oxigen, începând de astăzi, la Spitalul modular de la Leţcani a fost redeschisă secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), unitate în care vor fi internaţi pacienţii cu forme severe de COVID-19.

Potrivit medicului Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, primii şase pacienţi au fost deja internaţi la secţia ATI de la Leţcani în cursul acestei după amieze, urmând ca ulterior să fie operaţionalizate şi celelalte saloane ale unităţii.

„Vom îngriji cu simţ de răspundere pacienţii atât din punct de vedere medical cât şi din punct de vedere al siguranţei acestora. Pentru pacienţii cu forme medii de COVID-19 am operaţionalizat până acum un număr de 20 de paturi, noi având capacitatea să operaţionalizăm până la 70 de paturi- În ceea ce-i priveşte pe pacienţii care necesită terapie în ATI, în prima fază vom merge către 24 de paturi, ţinta noastră fiind să creştem numărul de paturi la 48”, a declarat medicul Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi.

Pentru buna desfăşurare a activităţii, la Spitalul modular de la Leţcani, redeschis oficial noaptea trecută, au fost detaşaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi doi medici infecţionişti (unul fiind şeful secţiei boli infecţioase), un medic specialist ATI (şef de secţie) şi două asistente şefe (una pentru sectorul boli infecţioase şi una pentru secţia de terapie intensivă), toţi cu experienţă şi expertiză în tratarea pacienţilor COVID-19.

Pe lângă cei şase pacienţi cu forme severe de coronoviroză de la secţia ATI, în acest moment, la Spitalul modular de la Leţcani mai sunt internate alte 11 persoane cu forme uşoare şi medii ale bolii.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;