Cel de-al doilea tramvai produs de turcii de la Bozankaya a ajuns la Iaşi

La sfârşitul acestei săptămâni, în depoul Companiei de Transport Public (CTP) a ajuns şi cel de-al doilea tramvai ultramodern din totalul celor 16 care urmează să fie livrate municipiului Iaşi de compania turcă Bozankaya. Primul tramvai din lot a sosit la Iaşi la sfârșitul lunii septembrie, restul până la 16 urmând să ajungă în depoul CTP până la finalul acestui an și în cursul anului viitor.

Contractul cu compania turcească Bozankaya Otomotiv Mak. Iml. Ith. Ve Ihr. A.Ş. a fost semnat de primarul Mihai Chirica pe 11 noiembrie 2019. Licitația pentru achiziția celor 16 tramvaie a fost împărțită în trei loturi, corespunzătoare a trei proiecte cu finanțare europeană care includ și lucrări de modernizare a liniilor de tramvai. Valoarea totală a achiziției celor 16 tramvaie este de 140.964.270 lei, fără TVA (167.747.481,3 lei, cu TVA), adică circa 33,8 milioane de euro euro. Valoarea totală a celor trei proiecte menționate este 332.579.670,28 lei (aproximativ 67,2 milioane de euro).

Ca și tramvaiele poloneze PESA care circulă deja în Iași, cele 16 tramvaie Bozankaya au o lungime de circa 30 de metri și o capacitate de transport totală de aproximativ 230 de locuri. Tramvaiele au podea joasă și sunt echipate cu instalație de aer condiționat, instalație de încălzire corespunzătoare pentru sezonul rece, sistem de numărare a călătorilor, instalație audio – video în interior, anunțuri vocale exterioare în stații, instalație pentru echipamentele de ticketing etc.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;