1:15 pm - Thursday December 9, 2021

Iaşul a primit 13.720 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea sezonieră a populaţiei

În această săptămână, judeţul Iaşi a primit de la Ministerul Sănătăţii 13.720 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea sezonieră a populaţiei. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), cele aproape 14.000 de doze de vaccin, care au sosit joi, 14 octombrie, la Iaşi, reprezintă prima tranşă, urmând ca în perioada următoare judeţului nostru să-i fie repartizate şi alte doze de ser.

„În această primă etapă, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi va distribui cele 13.720 de doze de vaccinuri antigripale pentru imunizarea impotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale și în măsura în care mai rămân doze din această tranșă, acestea vor fi repartizate personalului medico-sanitar din unitățile medicale”, se arată într-un comunicat al DSP.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon. Ea se derulează în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi, iar beneficiarii  sunt persoanele cu risc ridicat de îmbolnăvire, mai precis personalul medical, persoane cu vârsta peste 65 de ani, una dintre categoriile cele mai expuse la viroze respiratorii, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, gravide, copii înscriși la cabinetele medicilor de familie, conform recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sanatatii.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;