5:13 pm - Saturday April 19, 9062

Studenții Universităţii de Ştiinţele Vieţii, în practică la ce mai mare fermă din Uniunea Europeană

Facultatea de Agricultură din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USV) a trimis 19 de studenți în stagiu de practică la ce mai mare fermă vegetală din Uniunea Europeană, aflată în Insula Mare a Brăilei. Tinerii sunt în ultimul an de studii, la specializările Agricultură și Montanologie vor efectua până pe 29 octombrie 2021, practica tehnologică de specialitate. Decizia aparține conducerii Facultății care dorește ca viitorii absolvenți să fie familiarizați cu tehnologiile de ultimă generație folosite în agricultură, pentru a fi cât mai bine pregătiți pentru piața muncii.

În Insula Mare a Brăilei este cea mai mare fermă din UE, dar și una dintre cele mai moderne și bine administrate companii de exploatare a pământului. Este vorba de Al Dahra AGRICOST, care administrează mai mult de 56.000 de hectare de teren agricol și deține 0,6% din suprafața arabilă a țării, fiind cea mai mare fermă de cereale și oleaginoase din România și din sud-estul Europei, după suprafața cultivată. Compania produce aproximativ 1,2% din producția agricolă a României, iar cu aproape 800 de angajați a obținut o cifră de afaceri netă de peste 375 milioane lei, peste 80 de milioane de euro.

În parcul auto al fermei se regăsesc ultimele tehnologii în materie de tractoare, combine și alte utilaje și echipamente, 25 de milioane euro fiind suma vehiculată de către acționari ca fiind investițiile în tehnica agricolă necesară exploatării celor 57.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;