Personalul Spitalului modular de la Leţcani, suplimentat cu medici şi asistenţi medicali de peste Prut

O echipă din Republica Molodova, alcătuită din 22 de medici și asistenți medicali, la care se adaugă zece lucrători din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, două ambulanţe şi un microbuz, au sosit astăzi la Iași, pentru a acorda ajutor cadrelor sanitare aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus. Cazarea și masa celor 32 de persoane din ţara vecină este asigurată din bugetul Consiliului Județean (CJ) Iași, prin intermediul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

“Am întâmpinat convoiul medical de sprijin la sediul ISU Iași, alături de doamna Diana Cimpoeșu, medic șef UPU-SMURD Iași, domnul Vasile Cepoi, directorul DSP Iași, domnul Florin Roșu, manager al Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” Iași și domnul Ionuț Grădinaru, inspector-șef ISU Iași. Echipa medicală este formată din 11 medici (8 medici specialiști ATI și 3 medici interniști) și 11 asistente medicale (dintre care 7 cu specialitatea ATI). Personalul medical din Republica Moldova, delegat în misiunea de ajutor umanitar în lupta cu COVID-19, va fi prezent la Iași în perioada 18 octombrie – 31 octombrie. Republica Moldova a înțeles că avem nevoie de ajutor, că personalul nostru medical este insuficient și epuizat în fața numărului prea mare și prea brusc de infectări cu COVID-19. Colegii din Republica Moldova sunt mai mult decât bineveniți și au recunoștința noastră. Ei vor oferi sprijin corpului nostru medical și vor fi prezenți la Spitalul mobil de la Lețcani”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, la ceremonia de primire a delegaţiei din Republica Moldova.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate 336 de cazuri noi de coronavirus, în scădere faţă de raportarea din ziua anterioară.  Rata de incidenţă a cazurilor noi cumulată la 14 zile, la nivelul judeţului Iaşi, este de 8,54 la mia de locuitori (faţă de 8,37 ieri). În municipiul Iaşi, rata de infectare este de 12,35 cazuri la mia de locuitori (faţă de 12,05 ieri). Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), până astăzi, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 59.209 de cazuri de persoane infectate cu COVID-19 şi 1.289 de decese.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;