Centrul de Pelerinaj – centru de sprijin pentru comunitate

Vineri, 7 iunie, a demarat oficial campania “Centrul de Pelerinaj – centru de sprijin pentru comunitate”  – o campanie de responsabilitatea sociala desfasurata in beneficiul persoanelor din grupuri vulnerabile.

Campania urmareste implicarea in comunitate a Centrului de Pelerinaj “Sfanta Parascheva” si organizarea de diferite activitati sociale pentru beneficiarii unor ONG-uri, altele decat cele aflate sub patronaj propriu.

Primul eveniment va consta in organizarea unei excursii, in perioada 8-9 iunie 2013, la Durau, pentru 20 de persoane cu dizabilitati, tinerii cu varste cuprinse intre 18 -20 de ani angajati ai unitatii protejate Util Deco, dezvoltata si sustinuta de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania.

Se incearca astfel oferirea unei motivatii tinerilor cu dizabilitati, de a continua pentru munca depusa in cadrul unitatii protejate, care astfel vor sti ca sunt sustinuti in efortul lor de asi depasi limitele, nu doar de ADV Romania ci si de alti actori din comunitate.

In cele doua zile, tinerii au atat posibilitatea de a lucra alaturi de maicile de la Manastirea Durau in atelierul de pictura bisericeasca, cat si de a fi consiliati de specialistii ADV Romania si preoti specializati in asistenta sociala, pentru dezvoltarea personala.

”Imaginea de sine, stima pentru propria persoana, dezvoltarea capacitatii de decizie responsabila, controlul stresului – sunt teme alese de noi pentru acest program, si credem ca astfel ii vom motiva sa continue sa se simta acceptati, normali. Faptul ca vor relationa cu persoane din mediul bisericesc poate avea o influenta pozitiva asupra gandirii tinerilor care vor merge la Durau, cu atat mai mult, cu cat adulti fiind, dar dependenti inca de un sistem de protectie sociala a copiilor, sunt deseori descumpaniti si au nevoie de fiecare punct de sprijin pe care il pot identifica” – a declarat Mihaela Munteanu, director de Dezvoltare si Comunicare ADV Romania.

”Resurselor puse la dispozitie de catre Centrul de Pelerinaj se adauga si contributiile unor sponsori privati care au inteles sa se alature initiativeI, astfel incat, impreuna sa muncim pentru oameni care au nevoie de suportul nostru. E o premiera si pentru noi un astfel de demers, si il vom continua, desfasurand activitati si in folosul altor ONG-uri serioase din Iasi, astfel dam semnalul implicarii pentru comunitate” – afirma Costel Damian, manager al Centrului de Pelerinaj Sfanta Parasheva Iasi.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;