5:13 pm - Thursday April 19, 5590

Spitalul modular Leţcani are nevoie de medici şi asistenţi medicali. Apel al DSP adresat cadrelor medicale

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Iaşi face un apel public către cadrele medicale, asistentele medicale și infirmierele care doresc să se alăture eforturilor depuse de personalul medical în lupta cu pandemia să își exprime disponibilitatea de a se detașa la Spitalul modular de la Lețcani pentru o perioadă determinată.

„Traversăm o perioadă critică. Orice gură de oxigen și orice pat din spital poate salva o viață. La Spitalul Modular de la Lețcani avem posibilitatea de a trata zeci de pacienți infectați cu COVID-19. Din păcate, suferim la capitolul cadre medicale specializate”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

Potrivit documentului, detașarea se realizează prin Ordinul Comandantului Acțiunii Secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, în conformitate cu art. 19 din Legea 136 din 2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic. Potrivit articolului 19, “pe durata detașării dispuse conform alin. (1) se asigură persoanei detașate, suplimentar față de salariul plătit de unitatea angajatoare, plata indemnizației de detașare în cuantum de 50% din salariul de încadrare, diurna zilnică de 2% din salariul de încadrare, cazarea și transportul în localitatea unde se dispune detașarea.

Cadrele medicale (asistenți medicali și infirmieri) care doresc detașarea la Spitalul Modular de la Lețcani pot transmite datele de contact (nume, prenume, nr. telefon, e-mail, loc de munca actual), prin e-mail, într-un singur mesaj, pe adresa relatii-publice@dspiasi.ro, se mai arată în comunicat.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;