5:13 pm - Tuesday April 18, 6722

Consilierii judeţeni au aprobat înfiinţarea unei noi linii de gardă la Spitalul modular Leţcani

Spitalul modular de la Leţcani, care funcţionează ca secţie exterioară a Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva”, va beneficia de o a doua linie de gardă pentru îngrijirea în cele mai bune condiţii a pacienţilor internaţi cu forme medii şi severe ale infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. Întruniţi în şedinţă ordinară, consilierii judeţeni ieşeni au aprobat miercuri, cu unanimitate de voturi, înființarea celei de-a doua linii de gardă la secția exterioară Lețcani a Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”, precum și alocarea sumei de 261,74 mii de lei pentru plata și cazarea personalului detașat în cadrul acestei unităţi medicale.

Aleșii județeni au aprobat, de asemenea, creditele de angajament pe anul 2021 și creditele bugetare pe anul 2022 pentru obiectivele de investiții „Construirea și Dotarea Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară Iași” și „Construirea și Dotarea Spitalului Clinic Integrat de Boli Respiratorii Iași”, care se vor realiza ca acțiuni multianuale.

Au mai primit votul consilierilor județeni 12 proiecte de hotărâre pentru aprobarea cererilor de finanțare și a devizului general estimativ, aferent modernizării unor tronsoane de drum județean, cu o lungime totală de peste o sută de kilometri, care urmează să fie depuse de Consiliul Județean  în cadrul Programului “Anghel Saligny”.

Plenul și-a dat acordul, de asemene,a şi pentru creditele de angajament pe anul 2021 și creditele bugetare pe 2022 în sumă de 143,34 mii lei, pentru actualizarea și elaborarea documentației tehnico-economice aferente obiectivului de investiții “Reparații capitale la clădirea Teatrului pentru Copii și Tineret “Luceafărul”.

Tot în cadrul şedinţei de astăzi, aleşii judeţeni au mai aprobat o serie de proiecte de hotărâre referitoare la activitatea Aeroportul Internațional Iași şi a instituțiilor de cultură din subordinea CJ.

“Continuăm dezvoltarea județului nostru prin investiții în sectorul medical, cultural, în infrastructura de transport și servicii sociale. Cele 52 de proiecte adoptate astăzi vin în sprijinul ieșenilor pentru a putea moderniza drumurile județene și infrastructura medicală, pentru a asigura mobilitatea cetățenilor din județ și a conecta mai bine comunitățile, astfel încât să asigurăm creșterea calității vieții ieșenilor în mod unitar. Această administrație rămâne dedicată proiectelor mari pentru județul nostru”, a declarat, la finalul întâlnirii, Costel Alexe, președintele CJ Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;