O nouă tranşă de vaccin antigripal, distribuită judeţului Iaşi de Ministerul Sănătăţii

Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon continuă în judeţul Iaşi, odată cu distribuirea astăzi de către Ministerul Sănătăţii a celei de-a doua tranşe de vaccin antigripal, constând într-un număr de 9.154 de doze care vor fi utilizate pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, urmând ca la începutul saptămânii viitoare în depozitul Direcţiei de Sănătate Publică să ajungă alte 32.039 de doze de vaccin. Cele 9.154 de vaccinuri antigripale vor fi direcționate către unitățile sanitare, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia copilului (DGASPC), căminele de bătrâni și unitățile medico-socială din judeţ.

 Primele 13.720 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Iaşi la mijlocul lunii octombrie, acestea fiind distribuite de conducerea Direcţiei de Sănătate Publică pentru imunizarea impotriva copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, copiilor din instituțiile sociale precum şi a personalului medico-sanitar din unitățile medicale.

În continuare, campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii. În cadrul acestei campanii, până în momentul de față, în judeţul Iaşi s-au vaccinat antigripal 2.314 persoane.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;