A fost semnat contractul privind proiectarea viitorului Spital Clinic Integrat de Boli Respiratorii

Președintele Consiliului Județean (CJ) Iaşi, Costel Alexe, a semnat joi contractul de achiziție publică de servicii de proiectare pentru construirea și dotarea Spitalului  Clinic Integrat de Boli Respiratorii. Contractul presupune realizarea documentațiilor tehnico-economice pentru Lotul II, Etapa a doua, respectiv Studiul de fezabilitate, inclusiv studiile aferente, deviz general, documentații pentru obținere avize și acorduri și obținere Autorizație de construire, Raportul privind impactul asupra mediului și  Auditul  energetic și expertiza tehnică pentru clădirea existentă pe sit.Câștigătorul licitației este Asocierea S.C. CUBICON INVEST SRL BAIA MARE – MANSART CORPORATE SRL TG. MUREȘ.

“Spitalul Clinic Integrat de Boli Respiratorii este un proiect esențial pentru Iași, pe care Consiliul Județean s-a angajat să îl transforme în realitate. În viitorul spital vor funcționa atât secțiile actuale, cât și structuri noi, prin care vom răspunde nevoilor de îngrijiri medicale ale comunității ieșene, dar și din celelalte județe ale Moldovei. Pandemia a accentuat nevoia unei astfel de unități medicale pentru că Spitalul de Pneumoftiziologie se află într-o stare accentuată de degradare și face cu greu față numărului mare de pacienți. Vreau să le mulțumesc cadrelor medicale pentru bătălia pe care o duc în fiecare zi pentru salvarea bolnavilor, compensând prin efortul lor condițiile precare. Acum, însă, au nevoie și de ajutorul fiecăruia dintre noi, iar în actualul context pandemic acest lucru poate fi făcut doar prin vaccinare”, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iaşi.

“Mulțumesc întregului colectiv din Consiliul Județean Iași, întregului executiv,  pentru acest mare pas, această mare realizare. În general, specialitatea de Pneumologie este una cu atât de multe legături interdisciplinare încât nu mai poate funcționa într-o clădire în care nu se poate asigura un flux normal epidemiologic și o scindare foarte clară a patologiei. Tocmai de aceea avem nevoie de o clădire nouă. Sperăm să avem cât de curând prima cupă de excavator pentru construirea acestei noi unități medicale de care nu doar Iașul are nevoie, ci întreaga regiune de Nord Est, a afirmat, la rândul său, Radu Crişan-Dabija, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Iaşi.

“Vom trata cu maximă seriozitate acest contract. Suntem conștienți că este o investiție extrem de importantă pentru dumneavoastră și pentru comunitatea din Iași și din regiune. Așteptăm ordinul de începere și ne apucăm de treabă”, a precizat Cristian Cuceu, reprezentantul firmei câștigătoare.

Valoarea contractului este de 1.993.251,85 lei fără TVA, iar serviciile trebuie finalizate în patru luni.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;