Debut cu stângul pentru ieşeni în noul sezon al Ligii 1 de baschet masculin

Politehnica Unirea Stomart Iaşi a debutat cu stângul în ediţia 2021/2022 a Ligii 1 de baschet masculin, după ce duminică, la prânz, în Sala Polivalentă, a pierdut cu scorul de 58-73 (5-22, 14-12, 21-17, 18-22) în faţa formaţiei Universitatea Cluj. Diferenţa de scor a fost făcută în prima repriză, când elevii antrenorului Gabriel Clapon au evoluat cu mult prea mult trac în faţa unei formaţii care nu a impresionat în mod deosebit.

Iaşul a evoluat în formula: Dragoslav (21 puncte, 2×3), Pădineanu (7, 2×3), Rotariu, Prodan (6) și Florea (4). Pe parcurs au mai intrat pe teren Băsescu (16 puncte, 2×3 – în doar 13 minute de joc), Ioniche (4), M. Popa și Cosoi.

În celelalte meciuri din prima etapă a Ligii 1, disputate tot duminică, s-au înregistrat următoarele rezultate: NN Ulisse București – CSM Tîrgu Mureș 47-101, CSU Știința București – BC CSU Sibiu II 101-61.

Etapa viitoare, Politehnica Unirea Stomart Iaşi va întâlni sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 12.00, în deplasare, pe CSU Ştiinţa Bucureşti.

Noua echipă de baschet masculin a Iaşului a fost reînfiinţată la începutul lunii septembrie, în urma parteneriatului încheiat între CS Politehnica Iaşi, CSŞ „Unirea” Iași și ACS Stomart Iași. Formația a fost înscrisă în Liga I (a doua întrecere ca importanţă, după Liga Naţională), având ca obiectiv promovarea în Liga Naţională în următorii trei ani (calificarea în semifinalele competiţiei în primul an, calificarea în finală în cel de-al doilea an şi respectiv promovarea în Liga Națională în cel de-al treilea an).

Filed in: Informațía zilei, Sport

Comments are closed.

;