Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei

Primarul Mihai Chirica a primit joi, 2 decembrie, la Palatul Roznovanu, vizita Ambasadorului Republicii Federale Germania la București, Excelența Sa dr. Peer Gebaeur. Ambasadorul a fost însoțit de Sonja Gebauer, șefa Secției cultură, educație și minoritate germană din cadrul Ambasadei. La întâlnire a participat și președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

“O parte însemnată a discuțiilor au vizat posibilitățile de colaborare în domeniul economic. Astfel, Excelența Sa a subliniat interesul firmelor germane și al Ambasadei pentru colaborarea în domeniul IT, Iașul fiind considerat un hub tot mai important în regiune, în care activează mari companii germane, printre care Continental, aflată în plină expansiune. Primarul Mihai Chirica a adus în discuție deschiderea Municipiului și a Județului Iași față de firmele germane care doresc relocarea din China în Europa, în contextul necesității stimulării activității economice pe continentul european pentru asigurarea independenței economice și sustenabilității, necesitate evidențiată și în perioada pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat al Biroului de presă al Primăriei Municipiului Iaşi.

Edilul-șef a subliniat și importanța cooperării la nivel european în domeniul energetic, a asigurării echilibrului și independenței energetice în regiune, iar Excelența Sa a atrasa atenția asupra necesității stimulării producției de energie alternativă și a tranziției energetice.

În privința agriculturii, primarul și Ambasadorul au discutat despre necesitatea unor măsuri pentru sprijinirea și protejarea producătorilor locali, a producțiilor curate, ecologice, a solurilor fertile din România, domeniu în care țara noastră ar putea redeveni un jucător important pe piața agricolă europeană.

Excelența Sa a atras atenția asupra necesității promovării turismului românesc, România fiind o destinație care, deși are multe de oferit, este încă relativ puțin cunoscută în Germania.

După întâlnirea de la sediul Primăriei Municipiului Iași, primarul Mihai Chirica și Excelența Sa au vizitat Palatul Braunstein, viitor Centru Cultural European care ar putea găzdui și Centrul Cultural German Iași, alături de alte instituții de cultură. Excelența Sa și-a exprimat intenția de a participa, alături de alți diplomați, la inaugurarea Palatului Braunstein, eveniment care va avea loc în cursul primăverii anului viitor.

Proiectul de consolidare şi refuncţionalizare a Palatului Braunstein are o valoare de 19.097.184,26 lei (aproape 4 milioane de euro) și este finanțat din fonduri europene.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;