Aproape 40.000 de ieşeni s-au vaccinat împotriva gripei sezoniere

Până în momentul de față, la nivelul judeţului Iaşi au fost administrate 39.746 de doze vaccin antigripal din totalul celor 59.490 de doze primite de la Ministerul Sănătăţii, informează într-un comunicat Direcţia de Sănătate Publică. Potrivit documentului, din totalul celor aproape 60.000 de doze primite de la minister, 4.577 reprezintă ultima tranșă de vaccinuri antigripale, care au ajuns la Iași la finalul săptămânii trecute. Ca și în cazul ultimelor tranșe și acestea vor fi repartizate către cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică informează, de asemenea, că în zilele următoare, Ministerul Sănătății va mai distribui județului Iași încă 32.575 de vaccinuri antigripale.

Campania de vaccinare antigripăală a populaţiei a demarat la jumătatea lunii octombrie, odată cu repartizarea a 13.720 de doze de vaccin antigripal, reprezentând prima tranșă de vaccinuri, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi distribuind dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor înscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituţionalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Sunt vaccinate gravidele, persoanele cu vârsta peste 65 de ani (cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat). De asemenea, sunt imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar, conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sănătăţii.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;