Eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorului, găzduit anul vitor de municipiul Iași

La sediul Primăriei Municipiului Iași a avut loc vineri, 10 decembrie, o întâlnire de lucru a Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor, structură înființată prin Hotărârea Consiliului Local nr. 174 / 2021.

La întâlnirea condusă de primarul Mihai Chirica, în calitate de președinte al Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor, au participat reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Iași, Direcției de Sănătate Publică Iași, Agenției pentru Protecția Mediului Iași, Inspectoratului Județean în Construcții Iași, Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Iași, Asociației pentru Apărarea Drepturilor și Intereselor Consumatorilor  – APCONS Iași, SC EcoPiața SA și Biroului Vamal de Frontieră Iași.

Întâlnirea a fost dedicată stabilirii modului de funcționare a Consiliului Consultativ, trasării principalelor direcții de acțiune, precum și a obiectivelor strategice ale acestui demers.

Cu acest prilej, la propunerea reprezentantului APCONS, primarul Mihai Chirica a anunțat intenția municipalității ieșene de a organiza în vara anului 2022 un eveniment internațional dedicat problematicii protecției consumatorilor.

„Având în vedere că se împlinesc 30 de ani de la emiterea primei legi privind protecția consumatorului în România, vrem să organizăm un eveniment internațional la Iași, la care să invităm și reprezentanții Comisiei Europene cu atribuții în domeniul protecției consumatorului, șefi de instituție din Regiunea de Nord-Est și din țară. Vom iniția o dezbatere națională în privința legislației specifice și vom încerca să identificăm aspecte care trebuie modificate, dacă este cazul. Vom invita și parlamentarii de Iași să contribuie la eventuale modificări ale legislației. Vrem să arătăm tuturor că suntem preocupați cu adevărat de această legislație”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Consiliul Consultativ pentru Protecția Consumatorilor la nivelul Municipiului Iași a fost înființat atât ca urmare a necesității respectării prevederilor legale existente, cât și din dorința de a crea un cadru de lucru în care instituțiile cu atribuții în ceea ce privește protecția consumatorilor să sesizeze și să propună îmbunătățirea mecanismelor care să asigure protecția cetățenilor în calitatea lor de consumatori de bunuri și servicii.

Nu în ultimul rând, ca o primă măsură adoptată în cadrul Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor, primarul Mihai Chirica a dispus verificarea modului în care sunt respectate prevederile legate de etichetarea mărfurilor expuse spre vânzare în piețele agroalimentare din Iași: menționarea numelui comerciantului, a locului de unde provine produsul, a prețului etc.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;