Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” are loc la Palas, în acest weekend

Iarna aduce cu ea, pe lângă atmosfera fascinantă, și datinile de iarnă, care au câte o semnificație aparte, în funcție de zonă. Sâmbătă, 18 decembrie 2021, în grădina Palas va avea loc Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”, unde vor fi prezente 14 ansambluri, printre care faimoșii urși de la Comănești, căiuții din Broscăuți și multe alte alaiuri.

 

În acest final de săptămâna, parcul Palas va fi colindat de zeci de alaiuri, ce vor prezenta obiceiuri tradiționale de Crăciun. Cea de-a 52 ediție a Festivalului folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă”, organizat de Consiliul Județean prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Iași, va începe sâmbătă, de la ora 11.00. Colindători, ansambluri cu urși, căiuți, cerbi, dar și alte tradiții vor fi prezentate pe scenă de cele 14 ansambluri venite din mai multe zone ale Moldovei: Bacău, Vaslui, Suceava, Iași și Botoșani. Intrarea se va face numai pe bază de certificat verde.

Ansamblul „Datina” din Comănești – Bacău,  Alaiul „Căiuții” din Broscăuți – Botoșani, Alaiul „Berbecii” și Alaiul „Căiuții” din Fântânele – Iași, Alaiul „Cerbul din Pârcovaci – Hârlău, Alaiul „Cerbul” din Oboroceni – Heleșteni, Alaiul de obiceiuri din Miroslovești, Alaiul de colindători din Mogoșești, Alaiul „Ursul” din Bădeni, Alaiul „Cerbul” din Sticlăria – Scobinți, Alaiul „Plugușorul cu felinar” din Tătăruși, Alaiul de obiceiuri ddin Dolheștii Mici – Suceava, Alaiul de obiceiuri din Mălini – Suceava, dar și Ansamblul „Răzeștii” din Pogonești – Vaslui sunt cele 14 ansambluri care îi vor ura pe ieșeni.

Ne vedem la Festivalul folcloric internațional „Datini și obiceiuri de iarnă” de la Palas!

 

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;