6.800 de ieșeni sosiți în ultimele zile din străinătate au fost carantinați la domiciliu de autorități

Având în vedere actualul context epidemiologic și ținând cont de afluxul mare de cetățeni români care au sosit și care mai urmează să sosească în țară pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, pentru care se impune măsura carantinării în conformitate cu cadrul legislativ în vigoare, prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, a convocat miercuri, 22 decembrie, o ședință de lucru la care au participat reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ), Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) și cei ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), în vederea stabilirii acțiunilor pentru verificarea persoanelor față de care este dispusă măsura carantinării.

În acest moment, conform datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP), în județul Iași sunt 6.956 de persoane pentru care s-a dispus măsura carantinării, iar dintre acestea 6.811 persoane au sosit în ultimele zile dintr-o altă țară.

Pe baza acestor date s-a stabilit modalitatea în care aceste persoane vor fi verificate dacă respectă măsura carantinării, iar aceste verificări au început deja și se vor desfășura zilnic, în acest sens fiind transmise dispoziții la sediile urbane și rurale ale organelor de ordine însărcinate cu această activitate. Totodată, Instituția Prefectului – Județul Iași transmite o adresă către toate UAT-urile din județ solicitând ca autoritățile publice să acorde sprijinul necesar echipelor de polițiști și de jandarmi care efectuează aceste verificări.

„Riscurile sunt prea mari pentru a le trece cu vederea, de aceea statul român a luat decizia ca persoanele care vin în aceste zile în țară și nu sunt vaccinate să intre în carantină. Este o măsură prin care vrem să protejăm persoanele cu care cei care se reîntorc în țară vor intra în contact și un mod de a limita răspândirea virusului, mai ales în contextul în care epidemiologii ne avertizează că varianta omicron este foarte contagioasă. Astfel, echipaje de polițiști și jandarmi vor efectua verificări în așa fel încât să știm că aceste măsuri preventive precum carantinarea sunt respectate”, a declarat Marian Grigoraș, prefectul județului Iași.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;