5:13 pm - Friday April 19, 1433

Ateliere DICE cu tema „Mărțișor” la Palatul Culturii

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe continuă seria Atelierelor DICE (Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ), cu o temă dedicată unuia dintre cele mai îndrăgite simboluri ale primăverii: Mărțișorul.

Adresate copiilor cu vârsta de minimum 5 ani (individual sau în grupuri de max. 15 persoane), Atelierele de mărțișoare se desfășoară la Palatul Culturii, în perioada 22 februarie – 10 martie 2022, de marți până joi, în orele 10.00 și 16.00; vineri, 10.00 – 14.00.

Pentru a afla povestea mărțișorului, simbol al reînnoirii timpului şi al renaşterii naturii, dar și pentru a intra în atmosfera satului de altădată, participanții vor face o incursiune în expoziția „Sărbătoarea în sat. Spiritualitate și artă”, deschisă la Muzeul Etnografic al Moldovei. Apoi, în Sala de Educație Muzeală, vor confecționa mărțișoare, pe care le vor dărui celor dragi.

Durata unui atelier este de 60 – 90 minute. Biletul costă 10 lei sau 15 lei, în funcție de model, tehnică de lucru și durată de realizare, toate materialele fiind incluse în preț. Participarea se face respectând normele sanitare și de distanțare impuse în contextul pandemiei.

Programările se pot face la numărul de telefon 0232 275 979/ interior 116 sau pe pagina de Facebook Atelierele DICE.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;