Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 28 februarie – 6 martie

Filme pentru adulți și copii vor fi difuzate în săptămâna 28 februarie-6 martie, printre care comedii, drame, filme cu povești emoționante și animații pline de învățături pentru cei mici.

            Mărită-te cu mine este filmul care readuce în atenție emoția iubirii, a despărțirii și regăsirii și îi are ca protagoniști pe Jennifer Lopez în rolul vedetei Kat Valdez și pe Owen Wilson în rolul lui Charlie Gilbert, un profesor de matematică. Doi străini care acceptă să se căsătorească și de-abia apoi să se cunoască sunt prezentați într-o comedie romantică modernă despre celebritate, căsătorie și rețelele sociale.

Un erou/A Hero, semnat de cineastului Asghar Farhadi, a fost distins cu Grand Prix la Cannes 2021 și spune povestea lui Rahim, un datornic care încearcă din răsputeri să facă bine. Rahim se află în închisoare din cauza unei datorii neplătite. În timpul unei permisii de două zile, acesta încearcă să-şi convingă creditorul să îşi retragă plângerea în schimbul returnării unei părţi din datorie, dar se confruntă cu o situație pe care nu şi-o imagina.

Revine în program Casa Gucci, un film biografic despre faimoasa familie Gucci, inspirat din povestea șocantă și adevărată a familiei din spatele imperiului modei italian. Filmul, regizat de Ridley Scott, are la bază cartea „Casa Gucci, o poveste senzațională despre crimă, nebunie, strălucire, și lăcomie”.

Lecții de persană este o tragi-comedie despre Holocaust, unde un tânăr evreu se pretinde persan pentru a scăpa cu viață într-un lagăr de concentrare nazist. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală și îl prezintă pe Nahuel Pérez Biscayart în rolul principal.

Crai nou urmărește călătoria psihologică a unei tinere spre procesul ei de dezumanizare. În încercarea de a urma studii superioare și a scăpa de violența familiei ei disfuncționale, lrina se transformă din victimă în agresor ca urmare a agresiunii subtile pe care trebuie să o îndure. O experiență sexuală ambiguă cu un artist o determină să lupte împotriva oricărui tip de agresiune și să-și urmeze scopul de a fugi la București. Filmul românesc a primit Premiul Scoica de Aur, premiul cel mare al festivalului de la San Sebastian.

Animația Encanto o prezintă pe Mirabel, o fată din Columbia, ce se confruntă cu frustrarea de a fi singura care nu posedă puteri magice, dar va fi cea care va salva întreaga familie. Cei mici sunt așteptați și la animația Clifford: Marele câine roșu, unde tânăra Emily primește în dar un pui de cățel roșcovan, care se va dovedi un câine magic: cu cât este mai iubit, cu atât el crește mai mare, și mai mare. Emily va trece prin aventura vieții, alături de unchiul său trăsnit.

Programul evenimentelor poate fi consultat pe www.cinemaiasi.ro, unde sunt puse în vânzare și biletele pentru fiecare proiecție.

Accesul se face conform regulilor impuse de autorități. Detalii pe pagina de facebook Cinema Iași.

 

Filmele vor putea fi vizionate conform programului, astfel:

 

28 februarie

 

18.00 | Marry Me – Mărită-te cu mine – (regia Kat Coiro) – AG

20.00 | Un erou – Ghahreman – (regia Asghar Farhadi) – AP 12

 

2 martie

 

18.00 | Un erou – Ghahreman – (regia Asghar Farhadi) – AP 12

20.30 | Casa Gucci – House of Gucci – (regia Ridley Scott)  – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

4 martie

 

18.00 | Persian Lessons – Lecții de persană – (regia Vadim Perelman) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

20.30 | Crai Nou – Blue Moon – (regia Alina Grigore) – PREMIERĂ – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

 

5 martie

 

13.00 | Encanto – (regia Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith) – 3D/Dublat – AG

15.00 | Marry Me – Mărită-te cu mine – (regia Kat Coiro) – AG

 

6 martie

 

14.00 | Clifford the Big Red Dog – Clifford: Marele câine roșu – (regia Walt Becker) – 3D/Dublat – AG

Preț bilet normal: 15 lei

Preț bilet 3D: 15 lei (ochelarii incluși)

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;