5:14 pm - Tuesday April 20, 4754

Un nou punct de colectare a donațiilor pentru refugiați, amenajat în parcarea Consiliului Județean

În urma aprobării protocolului de colaborare încheiat între Consiliul Județean (CJ) Iași și Societatea Națională de Cruce Roșie din România (SNCRR)  – filiala Iași pentru desfășurarea campaniei „Umanitatea nu are granițe”, autoritățile locale vor pune la dispoziția SNCRR un spațiu în incinta Centrului Expozițional „Moldova”, pentru depozitarea și colectarea de bunuri și materiale destinate cetățenilor afectați de conflictul militar din Ucraina. Totodată, în parcarea CJ Iași va fi amenajat un cort al Crucii Roșii, pentru colectarea de donații pentru civilii din Ucraina care se confruntă nu doar cu o criză militară, ci și cu lipsa alimentelor și produselor de bază. Donațiile voluminoase sau în cantități mari pot fi făcute la punctul de colectare de la Centrul Expozițional „Moldova”, iar donațiile individuale, din partea persoanelor fizice, pot fi făcute la cortul din parcarea Consiliului Județean Iași. Cortul va fi deschis zilnic, în intervalul 12:00 – 18:00 (luni – vineri) și 10:00 – 16:00 (sâmbătă-duminică). Acțiunea de colectare va începe de sâmbătă, 12.03.2022, ora 10:00.

„Transmitem un apel către toți cei care pot să doneze să susțină comunitatea ucraineană aflată într-o situație foarte gravă în aceste momente. Oameni ca noi, care până acum două săptămâni își duceau viața liniștiți, trăiesc astăzi drama războiului, sub amenințarea bombardamentelor, a lipsei utilităților și alimentelor de bază. Mulți dintre noi i-am întâlnit pe cei care s-au refugiat în țara noastră și le-am aflat poveștile cutremurătoare. Gândiți-vă însă și la cei care au rămas, pentru care situația este critică și au nevoie urgent de ajutor. Fiecare donație care ajunge la ei va fi o speranță în plus că nu sunt uitați, că nu sunt singuri și vor avea sprijinul întregii lumi în această perioadă atât de urâtă și nedreaptă.”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași.

 

Produsele care pot donate de ieșeni:

  • alimente de bază greu perisabile: mălai, făină de grâu, zahăr, ulei, orez, conserve, paste făinoase, compot, sucuri pentru copii, cereale, produse instant: supe instant, fulgi de fasole, fulgi de cartofi
  • produse îngrijire bebeluși și copii: scutece de unică folosință, șervețele umede
  • pături, perne, lenjerii de pat, lanterne, generatoare electrice, baterii
  • produse igienă personală: pastă și periuțe de dinți, absorbante, șampon, gel de duș, hârtie igienică

Nu se colectează haine și medicamente!

De la izbucnirea conflictului militar în Ucraina, Consiliul Județean a primit solicitări de sprijin atât de la regiunile cu care județul Iași are încheiate acorduri de înfrățire, respectiv Vinnytsia și Cernăuți, cât și de la alte comunități ucrainene, precum Odessa.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;