“Ora Pământului”, marcată la Iași prin stingerea iluminatului arhitectural

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour (Ora Pământului).  Astfel, sâmbătă, 26 martie, pentru a 16-a oară consecutiv, WWF România încurajează indivizi și organizații, companii, instituții publice și centre culturale din toată țara să stingă lumina timp de o oră, între orele 20.30 și 21.30. “Pentru a arăta că ne dorim să trăim în armonie cu natura, îi invităm pe români să stingă luminile în case și să iasă la o plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii, vecinii, familia, colegii. În loc să consumăm energie acasă, putem alege să dăruim propria energie, în aer liber”, este mesajul adresat de WWF românilor. La Iași, Eath Hour (Ora Pământului) va fi marcată printr-o serie de evenimente, după cum urmează:

  1. Stingerea luminilor în intervalul orar 20.30 – 21.30. Se va stinge iluminatul arhitectural de la Palatul Roznovanu, Palatul Culturii, Catedrala Mitropolitană, Mănăstirea Sfinții “Trei Ierarhi” și pe Bulevardul Ștefan cel Mare
  2. Program artistic asigurat de elevi de la Palatul Copiilor Iași, în deschiderea evenimentului, în intervalul orar 19.30 – 20.30
  3. Recital susținut de Corurile de copii „Cantus Mundi”, coordonate de Raluca Zaharia, în intervalul orar 20.30 – 21.30 (aproximativ 200 de copii)
  4. Copiii participanți vor primi baloane cu led, pentru a marca simbolic evenimentul

Partenerii evenimentului sunt Complexul Muzeal „Moldova” Iași, Mănăstirea Sfinții Trei Ierarhi Iași, Catedrala Mitropolitană Iași, Primăria Municipiului Iași și Poliția Locală Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;