Primăria continuă acțiunea de “curățare” a orașului de cablurile aeriene fără proprietar

Primăria Municipiului Iași continuă programul general de curățenie, având în atenție inclusiv aspectul inestetic al cablurilor aeriene neetichetate și nefuncționale. Demersurile au pornit de la constatarea că încă sunt multe cabluri care nu au proprietar și care au fost montate în mod abuziv și ilegal pe stâlpii din Municipiul Iași. În perioada 2019 – 2022 au fost dezafectate cablurile de pe strada Anastasie Panu, bulevardul Independenței și bulevardul Dimitrie Cantemir.

“La începutul anului trecut, primarul Mihai Chirica a trimis o adresă către toți administratorii sau deținătorii de rețele de cablu (curent electric, telefonie, internet) prin intermediul căreia le solicita să își eticheteze toate cablurile pe care le dețin și care sunt funcționale până la data de 1 aprilie 2021. După termenul anunțat, echipele Servicii Publice SA au început demontarea tuturor cablurilor fără proprietar declarat sau identificat.

Până în prezent au fost îndepărtate total cablurile abandonate de pe bulevardul Carol l, Aleea Grigore Ghica Vodă, șoseaua Nicolina, strada Sf. Lazăr, strada Palat, strada Anastasie A. Panu și strada Bărboi.

Totodată, au fot eliminate parțial cablurile de pe strada Costache Negri, strada Armeană, strada Sf. Sava, strada Agatha Bârsescu, strada I. C. Bratianu, strada Mănăstirea Dancu și strada Gavriil Musicescu.

Nu în cele din urmă, au fost trimise somații către deținătorii de cabluri de pe strada Elena Doamna, strada Păcurari și șoseaua Păcurari, cu termen pe 1 mai 2022”, anunță, într-un comunicat, reprezentanții Primăriei, care se mai precizează că acțiunile vor continua în toate zonele orașului.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;