5:14 pm - Friday April 29, 9403

60.000 de ieșeni vor beneficia de pachete cu alimente din partea Uniunii Europene

Aproape 60.000 de ieșeni vor beneficia în perioada următoare de alimente prin intermediul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD). Astăzi s-au făcut primele livrări către unitățile administrativ-teritoriale din județ.

”Livrările către primăriile din județ au început astăzi și, conform graficului transmis de furnizor, se vor încheia la mijlocul acestei luni. În total, județului Iași i-au fost repartizate un număr de 58.687 pachete. Pachetele cu alimente vor fi distribuite către beneficiari în termen de maxim 60 de zile de la recepționarea bunurilor”, a declarat luni, 4 aprilie, Bogdan Cojocaru, prefectul județului Iași.

Fiecare pachet cu produse alimentare POAD conține: 1 kg făină albă de grâu, 1 kg mălai, 400 grame paste, 1 litru de ulei, 1 kg de zahăr, 1 kg de orez, conserve de carne de vită, carne de porc, pate, compot de fructe, gem de fructe. Greutatea totală a fiecărui pachet este de 25,36 kg.

Pachetele sunt destinate persoanelor cele mai defavorizate, având calitatea de destinatari finali, așa cum sunt ele definite prin OUG 84/2020:

 a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare;

b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;

c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente (persoanele cu handicap grav și accentuat, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial) și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchete sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;