Acțiuni de ecologizare și împădurire, în tot județul, în cadrul campaniei „Iași Mai Verde”

Consiliul Județean (CJ) în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate (ADIS)  și primăriile din județul Iași va organiza mai multe acțiuni de ecologizare și plantare de puieți în cadrul campaniei„Iași Mai Verde”. Potrivit unui comunicat al Biroului de presă al CJ, miercuri, 13 aprilie, au avut loc mai multe activități specifice, printre care și tururi ghidate în cadrul stației de tratare mecano-biologică de la Țuțora, la care au participat peste 50 de elevi din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Țuțora. Tot astăzi, la invitația primăriei comunei Țuțora, reprezentanții CJ și ADIS au luat parte la o acțiune de plantare a unui număr de 2.000 de puieți în apropierea gropii de gunoi de la Țuțora. Acțiunile de ecologizare vor continua până pe 4 mai, ca urmare a prelungirii campaniei „Iași Mai verde”, pentru a fi parte integrantă din campania „Curățăm România”, demarată de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, mai precizează sursa citată.

Joi, 14 aprilie, activități de ecologizare și salubrizare sunt programate în municipiul Pașcani și în localitățile Gorban, Deleni, Scânteia și Țuțora. La aceste acțiuni urmând să participe reprezentanți ai instituțiilor publice, administrațiilor locale, unităților de învățământ și asociațiilor de locatari.

„Suntem la cea de-a doua ediție a campaniei „Iași Mai Verde” și ne bucurăm de o vizibilitate din ce în ce mai mare în rândul comunităților ieșene, având în acest sens și sprijinul ADIS, al instituțiilor de mediu și al primăriilor din județ, care s-au mobilizat, alături de voluntari, pentru a face fapte bune pentru mediu. Fiecare campanie pe care am organizat-o și în care ne-am implicat a generat un impact social și a reunit oameni cu un scop comun: protejarea mediului. Este nevoie să înțelegem cu toții că natura este viață. Consiliul Județean, împreună cu toate administrațiile locale, trebuie să fie un exemplu pentru întreaga comunitate. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și îmi doresc să continuăm aceste activități în anii ce vor urma”, a declarat Costel Alexe, președintele Consiliulu iJudețean Iași.

Campania „Iași Mai Verde”,inițiată de Consiliul Județean, se desfășoară în perioada 20martie – 4 mai și presupune organizarea de acțiuni specifice la nivelul întregului județ, pentru protejarea mediului înconjurător: împăduriri, acțiuni de informare și educare, ecologizări ale cursurilor de apă și pădurilor. Tot în cadrul acestei campanii, pentru elevii din județ vor fi organízate numeroase tururi ghidate la Centrul de Management Integrat al DeșeurilorȚuțora, sub formă de lecții interactive despre colectarea deșeurilor și reciclare. Până acum, peste 500 de copii s-au înscris la aceste activități, se arată în încheierea comunicatului Biroului de presă al CJ Iași.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;