Școala de Vară Himawari 2013

Asociatia romano-japoneza Himawari  organizează între 1 – 7 iulie 2013, Școala de Vară Himawari. Inscrierile se vor face pana la data de 29 iunie ( inclusiv). Pentru detalii legate de inscrieri si alte informatii puteti consulta  site-ul www.himawari.ro sau pagina de facebook a asociatiei http://www.facebook.com/Asociatia.Himawari.

Școala de Vară a devenit deja o tradiție, atât pentru pentru Asociația româno-japoneză Himawari, cât și pentru cei pasionați de cultura, dar și de limba japoneză. Timp de o săptămână, cei care doresc, pot gusta o picătură concentrată de limbă și cultură japoneză, într-un mediu prietenos și relaxant, în cadrul cursurilor organizate de asociația Himawari.

Anul acesta se vor organiza două grupe de limbă japoneză: începători și cunoscători, oferindu-le și celor inițiați deja în tainele limbii japoneze șansa să participe la cursuri și să își aprofundeze cunoștințele. Fiecare zi a școlii de vară va începe cu un curs de limba japoneză, între orele 8:00 – 12:30 și va continua, între orele 17:00 – 19:00, cu un curs de cultură japoneză, pe diferite teme: origami, ceremonia ceaiului, desen manga, arte marțiale, shodo și dansuri tradiționale. În ultima zi, cursanții vor putea învăța elemente de cultură și civilizație japoneză de la cei care au vizitat Japonia și vor afla despre o legenda populară japoneză, Legenda Tanabata.

 Despre Asociatia romano- japoneza Himawari:

Asociatia romano – japoneza Himawari, infiintata in 2007, a avut ca punct de pornire pasiunea de a impartasi, la nivel local, aspecte ale culturii, traditiei si limbii japoneze, promovandu-le în cadrul a numeroase evenimente si spectacole specifice.

Cursurile de japoneza au inceput in Iasi in anul 1997 cand voluntari japonezi veniti prin programe ale ambasadei predau limba si cultura japoneza la Palatul Copiilor Iasi.

In anul 2007 aceste cursuri ar fi trebuit sa “dispara” din Iasi, dar cei care studiau in acel moment limba japoneza au decis sa infiinteze Asociatia romano- japoneza Himawari Iasi.

Himawari = Floarea Soarelui 

Filed in: Cultură

Comments are closed.

;