Romanian Creative Week, la cea de-a doua ediție

Primăria Municipiului Iași și Federația Patronatelor din Industriile Creative anunță organizarea marți, 3 mai, la ora 13.00, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu, unei conferințe de presă dedicată Romanian Creative Week (RCW), eveniment – emblemă al Iașului, care va avea loc în perioada 20 – 30 mai. Conferința de presă va fi susținută de primarul Mihai Chirica și organizatorii RCW și îi va avea invitați pe mai mulți participanți la eveniment.

Aflat la cea de-a doua ediție,  RCW, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, își extinde aria de prezentare și de explorare a creativității, prin expoziții indoor și outdoor, concursuri și intervenții arhitecturale, evenimente new media, provocări de realitate augumentată și imersiuni în realități virtuale, workshopuri, show-uri de modă, proiecții de film, muzică live, gaming, o tabără de creație muzicală și conferințe pe drepturi de autor, dar și din sfera Innovation & Digital.

„După o perioadă prea lungă, în care, din cauza pandemiei de COVID-19, ieșenii nu s-au mai putut bucura de evenimente culturale de amploare, iată că ne-am întors la normalitate! Iașul reintră în forță în zodia manifestărilor culturale de ținută! Deși RCW este abia la a doua ediție, prima fără restricții, asistăm deja la formarea unui nou brand al orașului nostru, care va scrie istorie, va genera entuziasm și va crea suporteri fideli. S-a spus de multe ori că industriile creative – excelent reprezentate în Capitala Moldovei – au devenit un mare avantaj al Iașului, care trebuie valorificat și promovat în moduri dintre cele diverse. Sunt convins că RCW ne va propune una dintre cele mai inspirate călătorii în lumea economiei creative. Este, nu am nicio îndoială în această privință, o lume a viitorului. Îi felicit pe organizatori, le doresc succes și îi îndemn pe ieșeni să își dea frâu liber imaginației participând în număr cât mai mare la cea de-a doua ediție a festivalului RCW!”, a declarat primarul Mihai Chirica.

„RCW este catalizatorul industriilor creative din România, platforma care ajută la dezvoltarea sustenabilă a unor industrii esenţiale. Faptul că acest eveniment este organizat la Iaşi nu e întâmplător: Iaşul a fost mereu mediul potrivit creativităţii”, a declarat Irina Schrotter, președintele Federației Patronatelor din Industriile Creative.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;