Conferinţă pe tema aplicării normelor din noul Cod Civil

Asociatia Româna pentru Studiul Dreptului Comparat si al Dreptului International Privat, în parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Iasi, organizează în data de 02 iulie 2013, la sediul Camerei de Comert si Industrie din Iasi, B-dul Carol I nr. 27, Dealul Copou, la Conferinta cu tema: “Noul Cod Civil. CONTRACTUL. Nulitate. Efectele specifice ale contractelor sinalgmatic. Varietati de vânzare. Garantii persoanale si garantii reale”.
Tema acestei Conferinte se va axa pe prezentari si dezbateri privind elementele de noutate, de interes pentru profesionisti din Noul Cod Civil.
În cadrul Conferintei vor fi tratate o serie de institutii juridice din materia contractelor si a garantiilor de executare a obligatiilor, reglementate de Noul Cod Civil, acordându-se o atentie speciala aspectelor cu caracter de noutate pentru dreptul civil român.
Institutiile juridice în cauza se vor analiza prin comparatie cu dispozitiile asemanatoare continute de vechiul Cod Civil.
Se va avea în vedere practica existenta în ceea ce priveste aplicarea normelor din Noul Cod Civil. Pentru institutiile noi, acestea se vor trata prin comparatie cu Dreptul european al contractelor si din perspectiva dreptului comparat.
Conferinta va fi sustinuta de av.dr. Florin CIUTACU:
– Presedinte al Asociatiei Române pentru Studiul Dreptului Comparat si al Dreptului International Privat
– Membru al Curtii de Arbitraj International de la Londra – LCIA
– Arbitru si mediator – Centrul de Mediere si Arbitraj, Organizatia Mondiala a Proprietatii intelectuale, Geneva (WIPO)
– Arbitru – Curtea de Arbitraj International din Viena (VIAC)
– Membru al Academiei Privatistilor Europeni, Pavia, Italia

Taxa de participare: 250 lei, TVA inclus.

Program: Marti, 02 iulie 2013, 10.00-16.00. Click pentru Formular de înscriere si Agenda conferintei.

Înscrieri: fax 0232.214530, e-mail: cciasi@cciasi.ro.

Plata taxei de participare se poate face în numerar, la la sediul Camerei de Comert si Industrie Iasi, sau prin virament în contul: RO73BRDE240SV08357962400 BRD-GSG IASI, pâna la data de 01 iulie 2013.

 

Filed in: Economic

Comments are closed.

;