5:13 pm - Monday April 20, 3564

CATEDRAL a atras peste 12.000 de oameni la primul mare festival de muzică și arte vizuale lansat după pandemie în România. Explicațiile reprezentanților Summer Well, curatorii evenimentului de la Iași

Prima ediție a CATEDRAL, festivalul de muzică și arte vizuale lansat la Iași, cu un line-up curatoriat de Summer Well, a atras, în cele două zile de eveniment, 20 – 21 mai, peste 12.000 de oameni, în Grădinile Palas. Milky Chance, Sevdaliza, Disco Sigaretta, Alexandrina, Moonlight Breakfast, Dimitri’s Bats, Zimbru, CS84, Cassia, Spike și Robin and the Backstabbers sunt artiștii care au urcat pe catedrală, cea mai mare scenă construită, până acum, pentru un festival de muzică din țară.

 

CATEDRAL a fost inclus în calendarul Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se desfășoară în capitala Moldovei, în perioada 20 mai – 30 mai.

 

„Cred că succesul CATEDRAL, încă de la prima ediție a festivalului, a fost faptul că am construit acest line-up foarte fresh, foarte nou, cu multe trupe actuale, care au albume scoase recent. Și, din ceea ce am văzut, publicul prezent în număr mare la Iași a așteptat și a rezonat excelent cu artiștii, cu toată atmosfera festivalului. Cred că este un început foarte bun și pentru Romanian Creative Week, dar și pentru această inițiativă nouă pentru Iași, care se numește CATEDRAL”, a declarat John Varbiu, reprezentant Summer Well, curatorul CATEDRAL.

 

Concertele din cadrul CATEDRAL au fost dublate de un spectacol de arte vizuale, cu proiecții care au compus scena virtuală impresionantă de pe Palatul Culturii. Show-ul New Media a fost realizat de echipa de cinci VJ coordonată de Andrei Cozlac, dublu premiat de UNITER pentru video mapping, în 2020 și 2022.

 

„CATEDRAL este o producție foarte complexă, cu o proiecție de lumini pe Palatul Culturii, cu sunet, cu preferințe muzicale selecte. În zona festivalului au fost amplasate mai multe zone instagramabile, instalații artistice de ultimă generație, un food court complex, baruri, toate asociate cu o muzică foarte bine aleasă”, a precizat Cătălin Muraru, unul dintre organizatorii CATEDRAL.

 

Artiștii prezenți la festival au fost încântați de publicul ieșean. După ce Sevdaliza și-a exprimat bucuria, dar și surprinderea să vadă în Iași mii de oameni care îi știu pe de rost melodiile, cântând alături de ea la concert, Milky Chance a reușit să țină în picioare, chiar și pe ploaie, peste 7.000 de oameni, care s-au bucurat de show-ul lui.

 

CATEDRAL este organizat de Catedral Music Festival, fiind susținut de: Federația Patronatelor Industriilor Creative din România, Palas, UniCredit, glo™ și Rompetrol. 

 

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;