O nouă ediție a “Caravanei Profilaxiei” organziată vineri, 3 iunie, la Iași

Asociația Societatea Română de Reabilitare Orală (ASRRO), în parteneriat cu Asociaţa Dentară Română pentru Educaţie, Colegiul Medicilor Stomatologi Iași,  în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Facultatea de Medicină Dentară și Primăria Municipiului Iași organizează, sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Norina Forna, președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Iași, vicepreședintele Colegiul Medicilor Stomatologi din România, președintele ASRRO și președintele ADRE, cea de- a XII-a ediție a Caravanei Profilaxiei, cu tema “Profilaxia afecţiunilor stomatologice în Iaşi”, vineri, 3 iunie 2022.

După doi ani de pauză, în contextul pandemiei, evenimentul este reluat şi noi obiective privind interesul pentru starea de sănătate orală a cetaţenilor din Iaşi şi din judeţ.

Cea de-a XII-a ediţie a caravanei se va desfaşura vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, în următoarele puncte special amenajate: Tătărași – Esplanada Oancea, Alexandru cel Bun – Minerva, Esplanada Teatrului Naţional și Parcul Podu Roș, unde cei interesaţi vor primi consultații stomatologice gratuite şi produse de igienă orală.

Conferința de lansare a evenimentului va avea loc vineri, 3 iunie, la ora 12.00, în Sala Mare a Primăriei și îi va avea ca invitați pe primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, reprezentanți ai firmelor de profilaxie orală (Blend-a-Med), medici stomatologi școlari și din cabinetele campusurilor universitare, medici care asigură tratamentele de specialitate în spitalele ieșene și Penitenciar și reprezentanți ai mediului economic local companii de consultanță pe proiecte, etc.

Conferința reprezintă un bun prilej pentru a discuta despre situația cabinetelor de medicină dentară din zona rurală a județului Iași şi posibilitatea de înființare a acestora în comunele unde nu există, precum și îmbunătățirea celor existente. Totodată, în cadrul conferinței de presă vor fi prezentate şi rezultatele Caravanei Profilaxiei din edițiile anterioare și nivelul stării de sănătate orală a populației din Iași, respectiv din județ.

De la prima ediţie a Caravanei şi până în 2019, peste 40.000 de persoane din Iași, dar și din localități din mediul rural, au beneficiat de serviciile oferite în cadrul evenimentului: consultații gratuite, informare, promovare și distribuire gratuită a peste 200.000 de produse de profilaxie.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;