Numărul cazurilor noi de coronavirus, în ușoară scădere la Iași

În ultimele 24 de ore, în judeţul Iaşi au fost înregistrate zece cazuri noi de coronavirus, cu trei mai puține față de raportarea din ziua precedentă, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Conform datelor oferite de institutul Național de Sănătate Publică (INSP), până miercuri, 8 iunie, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 111.375 de cazuri cu persoane infectate cu COVID-19.

Dintre cazurile confirmate pozitiv și internate, în ultimele 24 de ore au fost efectuate o externare și două internări.

În judeţul Iaşi, în ultimele 24 de ore nu a fost înregistrat niciun deces în rândul persoanelor confirmate, numărul total de decese fiind 2.427.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare au fost înregistrate 366 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, în scădere față de ziua anterioară.

Cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 faţă de ultima raportare sunt în Bucureşti – 119 şi în judeţele Cluj – 65, Braşov – 23, Timiş şi Constanţa – câte 13.

Conform Ministerului Sănătăţii, 58 dintre cazurile noi din ultimele 24 de ore sunt la pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima trecere prin boală.

În total, pe teritoriul României, au fost înregistrate 2.911.536 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În unităţile sanitare de profil sunt internate 446 de persoane cu COVID-19, cu 19 mai puţine faţă de ziua precedentă, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

În secţiile ATI sunt trataţi 44 de pacienţi, dintre care 38 sunt nevaccinaţi anti-COVID.

Din totalul pacienţilor internaţi, 38 sunt minori, cu unul mai mult faţă de ziua anterioară, toţi fiind trataţi în secţii.

În ultimele 24 de ore au fost raportate trei decese (doi bărbați și o femeie) la pacienți cu COVID-19, a informat, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

Până în prezent, 65.700 de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 au decedat în România.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;