Anunț umanitar! Ajutor pentru Valentina Nechita, o fetiță de numai un anișor care luptă pentru a trăi

Valentina are un an și trei luni și cântărește aproximativ 7 kilograme. Corpul său firav nu poate tolera aproape niciun aliment, nici măcar laptele matern. Coșmarul a început când avea doar câteva luni și a ajuns la spital cu vărsături, scaune cu sânge și temperatură. Medicii i-au prescris antibiotice, însă tratamentul i-a agravat dizenteria. Micuța ajunsese să cântărească puțin peste 5 kilograme.

Nu lua în greutate deloc și făcea câte 8 scaune pe zi. Orice ar mânca, corpul ei nu asimilează. Iar medicamentele au efect laxativ la ea. Plânge tot timpul. Nu poate dormi nici ziua, nici noaptea, ne-a povestit îndurerată Andreea Nechita, mama fetiței.

După o serie de investigații Valentina a fost diagnosticată cu: malnutriție, malabsorpție, hepatocitoliză (o reacție inflamatorie care se manifestă prin distrugerea celulelor hepatice), hipotrofie staturo-ponderală și hernie ombilicală.

În plus, am descoperit multiple alergii alimentare. Un alergolog renumit din București a spus că e depășit de acest caz. Slăbește pe zi ce trece, îi scade masa musculară și e flămândă non-stop. Îi dăm doar carne fiartă sau supe de carne, lapte vegetal, terciuri, laptele praf special pentru alergiile ei, pilaf, dar și la el a devenit alergică între timp. A devenit alergică chiar și la rădăcinoasele pe care le puneam în supe ori le fierbeam la abur. Nu știm ce să mai facem!, povestește Andreea Nechita, mama Valentinei.

La numai 25 de ani Andreea trăiește drama vieții ei. În loc să se bucure de primii pași ai copilului său, de primele cuvinte rostite, Andreea caută ajutor medical și financiar în țară și străinătate pentru a-i putea acorda fetiței sale o șansă la viață.

Salvarea soților Nechita vine din Spania. Medicii de la Spitalul de copii „Sant Juan de Deu” din Madrid, le-ar putea ajuta copilul să ducă o viața normală, însă costurile sunt foarte ridicate. Părinții Valentinei trebuie să strângă 15.000 de euro numai pentru investigații. Andreea este casnică, iar soțul ei, Constantin, câștigă 2.400 de lei lunar ca agent fiscal la primăria din comuna de care aparțin.

,,E foarte greu când vezi prin ce trece copilul tău și nu poți să faci nimic. Sperăm din toată inima că în afară să găsim o soluție și să o facem bine, iar această experiență să fie doar o amintire… Mulțumim Domnului că medicii din Spania au acceptat să-i facă o serie de investigații, mai trebuie doar să strângem banii necesari. Suntem foarte recunoscători că domnul Vlad Plăcintă a acceptat să ne ajute și ne-a preluat cazul. Cu ajutorul Asociației ,,Salvează o inimă” sperăm să strângem banii de care Valentina are nevoie. Ne-a mărturisit mama micuței Valentina.

,,Cei doi tineri, de 25 și 35 de ani, ne-au cerut ajutorul pentru a-i oferi Valentinei șansa la o viață normală. E vorba de o fetiță de un anișor, care nu are puterea să lupte dacă nu este ajutată de tratamentele adecvate. Orice donație făcută în conturile Asociației „Salvează o inimă” înseamnă un sprijin vital pentru Valentina, care nu merită să fie privată de fireasca bucurie și nevoie de a se alimenta ca un copil sănătos. Haideți să schimbăm în bine viața acestui îngeraș și să-i dăm forța de a învinge problemele medicale! Puținul tău poate fi mult pentru ea. Doar împreună reușim!’” Vlad Plăcintă Asociația ,,Salvează o inimă” .

Cine dorește să acorde un sprijin financiar pentru intervențiile medicale ale Valentinei o poate face în conturile de mai jos.

Denumire entitate: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”

Cod de înregistrare fiscală: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele -VALENTINA NECHITA

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;