O companie finlandeză de software și servicii IT vrea să-și deschidă o subsidiară la Iași

Primarul Mihai Chirica s-a întâlnit miercuri, 22 iunie, la Palatul Roznovanu, cu reprezentanții Tietoevry, companie finlandeză de software și servicii IT. Radka Perackova, din cadrul echipei de dezvoltare a afacerilor a Tietoevry Create Europe, și Tomas Malik, șeful departamentului de inginerie software, au afirmat că Tietoevry intenționează să deschidă o subsidiară în România, Iașul fiind unul dintre orașele care prezintă un real interes din perspectiva acestui plan de dezvoltare.

Șeful municipalității ieșene a făcut o prezentare a atuurilor pe care le prezintă orașul nostru pentru potențialii investitori, cu referire la calitatea forței de muncă, a vieții social-culturale și a serviciilor de sănătate, precum și la nivelul scăzut de risc la adresa siguranței persoanei, asigurându-i pe reprezentanții Tietoevry de tot sprijinul necesar în implementarea planurilor lor de dezvoltare. „Orice actor economic care dorește să aleagă orașul nostru ca destinație a unei investiții generatoare de locuri de muncă este binevenit și va găsi în Primăria Municipiului Iași un partener onest”, a subliniat primarul Mihai Chirica.

În perioada imediat următoare, Tietoevry va aduna informații referitoare la oferta de birouri de categoria A, precum și la resursa umană de specialitate.

Tietoevry numără peste 24.000 de profesioniști IT în întreaga lume, oferind servicii de design, cloud, date și inginerie software, deservind clienți din peste 90 de țări. Cifra de afaceri anuală a Tietoevry este de aproximativ 3 miliarde euro, iar acțiunile companiei sunt listate la bursa NASDAQ din Helsinki și Stockholm, precum și la Oslo Børs.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;