Dezbatere privind incluziunea socială a persoanelor vulnerabile

Consiliul Județean (CJ) Iași și Fundația „Alături de voi” România, care asigură președinția clusterului european „Acceleratorul de Întreprinderi Sociale”, au organizat joi, 30 iunie, dezbaterea „Achiziții responsabile social care conduc la incluziunea socială a persoanelor din grupuri vulnerabile”. La eveniment, alături de președintele CJ Iași, Costel Alexe, și președintele ADV România, Angela Achiței, au participat reprezentanți ai mai multor întreprinderi sociale ieșene și manageri ai instituțiilor aflate în coordonarea Consiliului Județean Iași. Prin această dezbatere, administrația județeană a urmărit să identifice problemele întâmpinate de cei care investesc în procesul de incluziune socială a persoanelor din grupuri vulnerabile și să contribuie la rezolvarea lor.

 „Datoria noastră este de a căuta cele mai bune soluții în vederea îmbunătățirii procesului de inserție pe piața muncii a celor care, deși au dizabilități sau fac parte din familii vulnerabile, își doresc să profeseze în diverse domenii de activitate și să contribuie la dezvoltarea societății, fiind astfel un exemplu pentru noi toți.  Transpunerea politicilor sociale în fapte are la bază comunicarea dintre instituție și sectorul privat sau organizațiile non-guvernamentale, iar noi astăzi pornim împreună pe un drum al ajutorului reciproc. Publicul interesat trebuie să aibă acces la informație și să știe că legislația în vigoare oferă oportunități întreprinderilor sociale, iar autoritățile publice locale să susțină și să acorde acestora facilități prin cadrul legal stabilit”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

 „Cunoașterea sectorului de economie socială și a beneficiilor pe care le are comunitatea în care se înființează întreprinderi sociale, promovarea achizițiilor rezervate de la întreprinderi sociale de inserție, prezentarea modului în care se construiesc caietele de sarcini pentru astfel de contracte rezervate au fost obiectivele acestui eveniment organizat în parteneriat cu Consiliul Județean Iași. Ne dorim ca împreună cu administrația publică locală să contribuim la dezvoltarea sectorului de întreprinderi sociale din județul nostru și să maximizăm impactul pe care acestea îl au în crearea de locuri de muncă incluzive și în dezvoltarea comunității’’, a afirmat,, la rândul său, președintele Fundației „Alături de voi” România, Angela Achiței.

În prezent, județul Iași este pe locul 6 la nivel național, cu un număr de 113 întreprinderi sociale active.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;