Numărul cazurilor de coronavirus, în creștere la Iași

Trendul ascendent al cazurilor noi de COVID-19 înregistrat în ultima perioadă la Iași este unul normal, dat fiind faptul că oamenii au revenit la viața normală, respectiv la cea de dinaintea izbucnirii epidemiei de SARS-CoV-2, în urmă cu doi ani, consideră medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva”.

Potrivit medicului, în acest moment, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași sunt internați 17 pacienți cu COVID-19, dintre care doi în stare care necesită supraveghere permanentă. În ciuda faptului că numărul infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 este în creștere, Florin Roșu consideră că, cel puțin deocamdată, este exclusă apariția unui nou val de coronavirus.

„La Spitalul Clinic de Boli Infecțioase din Iași, numărul pacienților internați cu patologie COVID-19 a ajuns, în prezent, la 17. Doi dintre aceștia, din nefericire, necesită îngrijire și monitorizare 24 de ore din 24 în unitatea mobilă din cadrul unității noastre. Chiar și așa, considerăm că nu va urma un al șaselea val pandemic. Cei doi ani de pandemie ne-au responsabilizat să avem grijă de sănătatea noastră. Echipa medicală din cadrul spitalului de Boli Infecțioase este pregătită să facă față oricărei situații, așa cum a făcut-o și până acum, cu respect și grijă față de fiecare pacient care trece pragul unității noastre”, a declarat medicul Florin Roșu.

Potrivit celei mai recente informări date publicității de Ministerul Sănătății, în intervalul 20-26 iunie 2022, în România au fost înregistrate 3.974 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 547 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, mai precizează sursa citată.

Filed in: Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;