Consiliul Județean solicită urgentarea demersurilor pentru realizarea șoselei ocolitoare a orașului Podu Iloaiei

Consiliul Județean (CJ) Iași a trimis, recent, o nouă solicitare către Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRADP) cu privire la realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) necesar pentru realizarea șoselei de centură a orașului Podu Iloaiei.

În documentul transmis DRDP Iași, conducerea administrației județene atrage atenția asupra creșterii duratei și frecvenței ambuteiajelor de pe DN 28 în zona orașului Podu Iloaiei, cerând rezolvarea cât mai rapidă a procesului de implementare a acestei importante investiții.

“Totodată, vom solicita și un calendar concret din partea DRDP Iași și vom monitoriza cum se desfășoară fiecare etapă. Varianta ocolitoare a orașului Podu Iloaiei este cea mai bună pentru descongestionarea traficului din zonă și trebuie să meargă în paralel cu proiectul autostrăzii A8, pentru că aceste două proiecte nu se exclud. Comunitatea din Podu Iloaiei are nevoie stringentă de șosea de centură pentru fluidizarea traficului care sufocă acum orașul, iar noi vrem să ne asigurăm că devine realitate. DRDP ne-a informat că este acum în faza de elaborare a documentației de atribuire a serviciilor de Elaborare a Studiului de Fezabilitate pentru Varianta de ocolire a orașului Podu Iloaiei, dar este nevoie ca acest proiect să fie tratat cu prioritate ca să poată înainta mai rapid. Nu ne mai permitem să pierdem nicio zi în realizarea unui obiectiv care ar fi trebuit implementat încă de acum șase ani, dar care a fost tărăgănat până acum”, a declarat președintele CJ Iași, Costel Alexe.

Potrivit proiectului tehnic, viitoarea șosea ocolitoare a orașului Podu Iloaiei va avea o lungime de circa patru kilometri.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;