5:13 pm - Saturday April 18, 8420

Pe străzile Iașului au reapărut, de câteva zile, “autospecialele cu vaporizator” (GALERIE FOTO)

Pentru a proteja mediul înconjurător afectat de temperaturile caniculare din ultimele zile, principalele bulevarde din municipiu (Independenței, Păcurari, Nicolina, etc.), care au trafic rutier intens, dar și arterele de circulație din  cartiere, unde vegetația lateral este mai bogată, sunt stropite de SC Salubris SA cu particule fine de apă, pulverizate de pe o autospecială dotată cu vaporizatoare Spray Cannon.

Potrivit reprezentanților SC Salubris SA, utilajele sunt folosite îndeosebi pe vreme de caniculă, când disconfortul termic este ridicat. Vaporizatoarele pulverizează o perdea fină de particule de apă care se dispersează în atmosferă și astfel creează o perdea protectoare împotriva particulelor de praf (PM10), acestea ajungând pe carosabil, iar cu ajutorul autocisternelor sunt strânse la rigole.

Pe autoutilitară este amplasată o suprastructură care deține un bazin încărcat cu apă potabilă. Capacitatea bazinelor este de 5.000 litri, ceea ce permite utilizarea acestora timp de aproximativ trei ore. Pompele de suflare a apei reglează presiunea acesteia, iar particulele de apă sunt vaporizate în aer cu ajutorul ventilatoarelor la o înălțime de aproximativ 50 metri și pe o lungime de aproximativ 60 metri.

Utilajele sunt folosite cu precădere în jurul amiezii, atunci când căldura excesivă cauzează cele mai mari probleme oamenilor.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;