5:13 pm - Saturday April 20, 8335

„Safer kids online” – cyberbullying și pericolele online, curs organizat pentru copii de producătorul de antiviruşi ESET

Noua generație ne surprinde prin efervescență, capacitatea de a învăța lucruri noi într-un timp scurt, dar și prin naturalețea cu care accesează diverse gadget-uri. ESET, o companie de securitate cibernetică prezentă în clădirea de birouri United Business Center (UBC) 3 din ansamblul mixed-use Palas, organizează cursuri gratuite despre „Siguranța copiilor în mediul online”, pentru piticii care sunt nativi cu telefonul sau tableta.

Cu peste 100 de milioane de utilizatori în peste 200 de țări, compania ESET contribuie la construirea unui mediu digital pozitiv, fiind un furnizor global specializat în soluții de securitate antivirus și anti-malware. Pe lângă acestea, compania, cu sediul în clădirea de birouri UBC 3, a demarat proiectul „Safer kids online”, prin care mai multe școli din Iași au fost invitate în birourile în care inginerii software dezvoltă soluțiile în securitate.

Cursurile din cadrul proiectului „Safer kids online” sunt susținute de Andrei Ciubotaru, Director of Endpoint Security at ESET.

De curând, elevii clasei I de la Școala Gimnazială «Junior» UAIC au «pătruns» în sediul ESET. În cadrul acestei vizite, copiii au aflat despre specificul activității din domeniul IT, precum și despre pericolele comunicării pe Internet. Aceștia au învățat că trebuie să fie atenți la prietenii din mediul virtual și să informeze părinții de fiecare dată când își dau seama că persoana cu care comunică nu are vârsta declarată, vorbește nepoliticos sau cere informații personale, să recunoască situațiile de cyberbullying. Copiii au fost încântați de filmele animate create pentru a ilustra tema activității «Despre siguranța copiilor pe Internet». Vizita s-a încheiat cu surprize oferite copiilor: jocuri care aduc prieteni reali, carnețele, pixuri,…pizza”, a declarat prof. Iuliana Penu, Director, Școala Gimnazială “Junior”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”.

Pe lângă proiectul de conștientizare a securității în mediul online, compania a organizat și „Turneul de Șah Rotary Club Iasi Copou by ESET”, care a avut loc în Atriumul Palas Iași, la începutul lunii iunie. Ajuns la a doua edițieturneul reprezintă o acțiune caritabilă, dedicată copiilor din mediile defavorizate. „Competiția crește. Au concurat mai mulți copii, au venit mai mulți spectatori și am avut mai mulți invitați. Au fost super partide de șah și emoții multe. Sperăm că toate acestea vor însemna și o creștere a numărului de burse acordate din fondurile strânse din donații. Țin să amintesc că după ediția trecută s-au acordat 270 de burse copiilor fără posibilități din mediul rural, copii cu rezultate deosebite în concursurile de șah, dar și la scoală”, a menționat Andrei Ciubotaru, Director of Endpoint Security at ESET.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;