Centru de consiliere pentru copiii și părinții din Ucraina, inaugurat la Iași de Organizația Salvați Copiii

Miercuri, 13 iulie, de la ora 11.00, Organizația Salvați Copiii va inaugura Centrul de consiliere pentru copiii și părinții veniți din Ucraina, situat în strada Vasile Pogor nr. 6 din municipiul Iași.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, Inspectoratului Școlar Județean Iași, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași, Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Poliției de frontieră, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Primăriei Iași, Organizațiilor neguvernamentale.

Organizația Salvați Copiii este alături de copiii refugiați din Ucraina și familiile lor încă din prima zi din care au ajuns pe teritoriul României, evaluând constant nevoile și oferind asistență umanitară. De la declanșarea crizei, Salvați Copiii a sprijinit 140.787 de persoane, dintre care 80.386 de copii ucraineni și 60.401 adulți (femei, vârstnici, bărbați cu derogare medicală, familii extinse).

La mai mult de patru luni de la începerea conflictului, constatăm o nevoie crescută de a sprijini persoanele care doresc să se stabilească pentru o perioadă mai lungă în România.

În aces tsens, Salvați Copiii va deschide centre de consiliere și informare în cinci zone principale (București, Galați, Iași, Suceava, Baia Mare) în care copiii și familiile sunt cazați și decid să rămână temporar sau semi-permanent, precizează reprezentanții Organizației Salvați Copiii România într-un comunicat.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;