Ieșenii, invitați în Parcul Copou, la “patru seri de poveste muzicală”

Iubitorii de folk, rock, jazz şi blues pot participa în fiecare zi de joi a lunii iulie la un adevărat maraton de poveste muzicală.

Evenimentul face parte din cadrul „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului”, aflat deja la a II-a ediţie, care va avea loc în Parcul Copou, pe scena special amenajată lângă Teiul lui Eminescu, axul central al culturii româneşti, punct de atracţie pentru zeci de turişti şi pelerini care ajung anual la Iaşi.

În această lună, în zilele de joi 7, 14, 21 şi 28 iulie, artişti renumiţi din întreaga ţară vor reconfirma calitatea culturală şi turistică a oraşului Iaşi, fapt recunoscut recent de mulţi români care în urma unui vot au acordat Municipiului Iaşi calitatea de „Destinaţie Turistică a Anului 2022” la categoria City Break, competiţie la care au participat şi oraşele Braşov şi Târgovişte.

În prima zi de joi a lunii, 7 iulie, pe scena Serilor teiului, din Parcul Copou din Iaşi, va avea loc povestea muzicii folk, iar protagoniştii secvenţelor muzicale vor fi artiştii Daria Boghean, Adi Gegiuc, Cezar Popescu, Adrian Bezna şi Tic Petroşel.

În a doua zi de joi a lunii, 14 iulie, în faţa publicului ieşean, poezia şi povestea Serilor Teiului continuă cu un concert de muzică rock. De această dată, protagoniştii maratonului cultural vor fi artiştii Andra Andriucă, Paul Tihan, Ovidiu Mihăilescu şi Krypton Unplugged.

În a treia zi de joi a lunii, 21 iulie, în Parcul Copou din Iaşi, melomanii jazz-ului îşi dau întâlnire cu cei mai în vogă artişti ai momentului. Astfel, povestea Teiului va fi aromată puternic de muzica interpreţilor Răzvan Boroda Project, Cristi Corcioveanu, Tatiana & Marius Ojog şi Mircea Vanca.

În ultima zi de joi a lunii, 28 iulie, povestea „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” ediţia a II-a va fi dedicată unei sesiuni de variaţiuni pe tema blues-ului. Turiştii romantici, pelerinii şi ieşenii iubitori ai acestui gen de muzică vor putea să îi asculte într-un concert inedit pe Zoltan Butuc, Vali Răcilă şi Vali Boghian.

Toate spectacolele ce vor avea loc în cadrul „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” ediţia a II-a, eveniment organizat de Primăria Municipiului Iaşi, prin Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, vor începe la ora 18:00. „Festivalului de Artă şi Atitudine Serile Teiului” vine în conexiune şi continuitate cu celelalte evenimente de interes public organizate de Casa de Cultură „Mihai Ursachi” a Municipiului Iaşi, cum sunt Festivalul Internațional „Poezia la Iași”, “Eminescu să ne judece”, „Iașul, acasă pentru cei plecați – Sărbătoarea Diasporei”, Zilele Recoltei Editoriale sau Gala „Scriitorul anului”.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;