Peste 12.000 de locuri, în acest an, la admitere, la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”

În acest an, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția candidaților, la admitere, peste 12.000 de locuri, mai multe de cât anul trecut.

„Anul acesta, la admitere, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza sunt scoase la concurs 12.075 de locuri față de 11.954 de locuri în 2021, ceea ce înseamnă sensibil mai multe locuri puse de la dispoziția viitorilor studenți. De remarcat că, în acest an, universitatea are ca ofertă educațională 207 specializări. Pe categorii de locuri scoase la concurs, avem locuri bugetate și locuri cu taxă. Locuri la buget licență și masterat – 6.664, locuri cu taxă la licență plus masterat – 1.511 locuri”, a declarat prof. univ. dr. Tudorel Toader, rectorul instituției.

Înscrierea la toate cele 15 facultăți ale UAIC se va putea face atât online cât și fizic, în perioada 11-16 iulie 2022.

„Majoritatea facultăților desfășoară concursul de admitere pe baza mediei generale de la examenul de Bacalaureat. Avem cinci facultăți care iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la Bacalaureat și media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la probele din cadrul examenului de Bacalaureat. Candidații la Educație Fizică și Sport vor susține și o probă sportivă, la alegere, care va avea o pondere de 60% în media finală de admitere, întrucât este un domeniu specific, în care se ia în considerare capacitatea fizică precum și vocația sportivă a candidatului”, a afirmat rectorul UAIC.

La studii de licență, oferta de admitere cuprinde 82 de specializări, în timp ce pentru studii de master candidații au la dispoziție 123 de opțiuni.

„La studii de masterat, tot la fel, în cazul majorității facultăților, nota la examenul de la licență este de 60% și prezentarea CV-ului, respectiv o scrisoare motivațională și un interviu, care are o pondere de 40%. La Drept, media examenului de admitere de la licență va avea o pondere de 50%, iar media anilor de studii 25%, celelalte 25 de procente reprezentând analiza dosarului și a  scrisorii de motivație”, a mai precizat prof. univ. dr. Tudorel Toader.

În ceea ce privește oferta de admitere pentru românii de pretutindeni este următoarea: 729 de locuri pentru studii universitare de licență, din care 664 la buget și 65 la taxe și respectiv 423 de locuri pentru studii de masterat, din care 350 la buget și 73 cu taxă.

Selecția și afișarea rezultatelor va avea loc între 18 și 23 iulie 2022. Locurile rămase neocupate după sesiunea de admitere din iulie vor fi scoase la concurs în perioada 5-7 septembrie 2022.

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în anul 2022, concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani. La filiala din Focșani, oferta de studii cuprinde 5 specializări (una la studii de licență și 4 la studii de master), în timp ce filiala din Botoșani oferă 3 specializări (două la studii de licență și una la studii de master).

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;